Gerekli ilginiz ve himmetiniz için bilgilerinize arz ederim' yazıyor.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Ertan Cillov'un emekliye ayrılmasıyla boşalan genel müdürlük koltuğu için başvurular sona erdi.

İşte tam bu noktada AKŞAM fotomuhabiri Murat Öztek'in objektifine takılan kare koltuk için süren çetin savaşı ortaya koydu. TBMM'de önceki gün yapılan bütçe görüşmelerinde çekilen fotoğraf torpil arayışını gözler önüne serdi.

AKP İstanbul Milletvekili İdris Güllüce'nin oturduğu sırada bulunan dosyada, Güllüce'ye hitaben yazılmış bir metin dikkat çekti. Adaylık için son tarih olan 9 Aralık 2009 tarihli yazıda, 'Sayın Başkanım Selamlar, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olmak için başvuruda bulunanlar arasındayım. Gerekli ilginiz ve himmetiniz için bilginize arz ederim. Saygılarımla. Üftade Oğuz' ifadeleri yer aldı.

HEM ADAY HEM SEÇİCİ

İşin ilginci Cem Elçin'in aynı zamanda seçici kurulda yer almasıydı. Kurulda Elçin dışında Dr. Adnan Ertem, Mehmet Şirin, Nazmi Bilgin, Ahmet Albayrak, Celal Göle, Hilmi Bengi görev aldı.

Basın İlan Yönetim Kurulu üç genel müdür adayını ilgili yönetmelik uyarınca gizli oyla belirledi.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü için başvuruda bulunduğunu söyleyen Üftade Oğuz, ilk üçe giremediğini söyledi. 'Bir oyla kaybettim' dedi. Oğuz, genel müdürlük için ilk üçe girmenin şart olmadığını da belirterek, 'Başbakan üç isimden birini beğenmezse başka ismi onaylayabilir' dedi.

Çeşitli gazete ve dergilerde çalıştıktan sonra 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışmaya başlayan Üftade Oğuz, kapatılan Refah Partisi'nin Lideri Necmettin Erbakan'ın yakın arkadaşlarından Ali Oğuz'un oğlu. Oğuz, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Ali Müfit Gürtuna'nın başkanlığı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı olarak görev yaptı. Üftade Oğuz halen İGDAŞ'ta proje yönetmeni olarak çalışıyor.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'ne aday olabilmek için devlet memurluğuna girişte aranılan şartlarla birlikte fakülte veya en az 4 yıllık yüksek okulların (Basın yayın konusunda eğitim ve öğretim yapan 3 yıllık yüksek okulları bitirenler de dahil) veya eşiti yabancı ülke, fakülte veya yüksek okulların birinden mezun olması, devlet dairelerinin veya diğer kamu sektörünün veya tüzel kişiliği haiz basınla ilgili özel sektörün yüksek sevk ve idare mevkilerinde, başarı ile en az 5 yıl hizmet etmeleri şartı aranıyor.

BAŞVURAN 8 ADAYDAN EN GÜÇLÜSÜ ATALAY

BasIn İlan Kurumu Genel Müdürlüğü için aralarında Üftade Oğuz'un da bulunduğu 8 isim başvuruda bulundu. 11 - 12 Aralık'ta yapılan oylamada Ahmet Tezcan, eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ile Basın-İlan Kurumu Genel Müdür Vekili Cem Elçin en çok oy alan ilk üç isim oldu. (Akşam)