İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, dolandırıcılık ve iflas suçlarından tutuklu bulunduğu Edirne Yarı Açık Cezaevi'nden izinli olarak ayrılan 43 yaşındaki Osman G., bir daha geri dönmeyerek firar etti. Yakalanmamak için sahte kimlik kullanmaya karar veren Osman G. bu amaçla bir bahaneyle gittiği muhtarlıkta yaşına uyan 40 yaşındaki Alper Ç.'nin kimliğini çaldı.

POLİS ÇEVİRDİ
Daha sonra kimliğe kendi fotoğrafını yapıştıran Osman G. bunu kullanmaya başladı. Şişli'de 18 Haziran 2011 tarihinde ring görevi yapan polis ekipleri şüphe üzerine bir aracı durdurdu. Arkadaşı İkram A.'nın kullandığı araçta bulunan Osman G., yanında taşıdığı Alper Ç.'ye ait sahte kimliği polislere uzattı. Ancak yapılan GBT taramasında kullandığı kimliğin sahibi olan Alper Ç.'nin Beyoğlu Sulh Ceza Mahkemesi'nce iki ayrı çek davası nedeniyle araması bulunduğunu öğrenince büyük şok yaşadı. Gözaltına alınarak hakkında işlem yapılmak üzere emniyete götürülen Osman G., adliyeye sevk edileceği sırada panikleyerek gerçek kimliğini açıkladı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Parmak izi karşılaştırmasından gerçek kimliğinin Osman G. olduğu tespit edilen şüphelinin ayrıca İstanbul, Şişli ve Üsküdar adliyelerince 5 ayrı dolandırıcılık ve iflas suçundan da aranmakta olduğu tespit edildi. Osman G. daha sonra tutuklandı. Zanlı hakkındaki soruşturmayı tamamlayan savcılık, Osman G. hakkında "resmi belgede sahtecilik ve başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanma" suçundan dava açtı. 3 yıldan 9 yıla kadar hapsi istenen Osman G. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.