Aydın Siyaseti ülkemizin siyaseti gibi çok enteresandır. Aydın kökenli siyasiler Türkiye siyasetinde her zaman önemli roller üstlenmiştir. Gerek ülke düzeyinde, gerekse yerel ölçekte siyaset hep çekişmeli olmuştur. Genel siyasette başta Ali Adnan Ertekin Menderes gibi siyasete damga vuran siyasetçiler olduğu gibi yerel siyasete de damga vuran isimler her zaman kendini ön plana çıkarmış, siyasette yaptıkları kendilerine özgü hamlelerle adlarından söz ettirmesini bilmişlerdir. Özlem Çerçioğlu gibi.

1975 doğumlu Barış Altıntaş bu toprakların evladıdır. Gençliğinden itibaren siyasete yakın ilgi duymuş, o günlerden bu güne siyasetin içinde yer almıştır. Barış Altıntaş, Aydın yerel siyasetinde etkili olan ender nitelikteki siyasetçilerden birisidir. Uzun yıllardır İlçe Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği, Belediye Başkan Yardımcılığı, Büyükşehir Meclisinde Başkan Vekilliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Yaşının genç olması nedeniyle daha uzun süreler yerel siyasette adından söz ettirmesi sürpriz olmayacaktır.

CHP Merkez İlçe Başkanı olarak 2010-2014 yılları arasında görev yapan Barış Altıntaş, iki dönem sürdürdüğü görevinden 2014 yerel seçimlerinden önce Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği adaylığı için istifa etmiştir. Barış Altıntaş, 2014-2019 yılları arasında CHP Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Efeler Belediyesi Meclis üyeliği ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlerini sürdürmüştür. Aydın Belediyesi döneminde olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi kurulduğundan beri Başkan Özlem Çerçioğlu ile birlikte uyumlu bir çalışma ortamı yaratıp en küçük fikir ayrılığına düşmemiştir. Özellikle Özlem Çerçioğlu ile bazı belediye başkanı ve meclis üyelerinin zaman içinde ters düşmesine rağmen Barış Altıntaş gayet başarılı bir iletişim kurabilmiştir.

Barış Altıntaş, 2017 yılında CHP Efeler İlçe Başkanlığına tekrar seçilerek bu görevini de başarı ile tamamlamıştır. Efeler Belediyesi Başkanlığı için aday adayı olmak isteyen Barış Altıntaş bu amacı için İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmiş, ama aday göstetilmeyip birinci sıradan Belediye Meclisi adayı olmuştur.

Bu dönem partisi tarafından tekrardan CHP Aydın Büyükşehir ve Efeler Belediye Meclis üyesi 1. Sıra Adayı gösterilen Barış Altıntaş 2019 seçimlerinde yeniden Efeler Belediyesi Meclis Üyesi seçilerek büyük bir başarıya imza atmıştır. Ayrıca bu dönemde ikinci defa Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olma onuruna erişerek başarılarına bir yenisini daha eklemiştir. Barış Altıntaş bu başarı ile yeni kurulan Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin üst üste iki dönem meclis üyesi seçilen ender üyelerinden olmuştur. İki dönemdir Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde Muhtarlardan sorumlu olması ile önemli bir görevi üstlenmiştir. Bu görevi ile yüzlerce muhtar ile sıcak ilişkiler kurmuş, belediyeciliğin olmazsa olmazı olan "halkla iyi ilişkiler kurmayı" çok iyi başarabilmiştir. Kendisi 2019 seçimlerinden sonra Efeler Belediye Başkan Yardımcılığı görevine gelerek yerel yönetimlerde en tecrübeli isimlerden biri durumuna gelmiştir.

Yerel yönetimlerde başarılı olmak için tecrübeli olmak gerekir. Tecrübe ise tırnaklara kazınarak elde edilir. Emek harcamadan yukarıdan gelen adayları ve aday oldukları partilerinin gücü ile seçilen belediye başkanlarını gördük, sonuç hep hüsran oldu. Bu nedenle yerel yönetimlerde tabandan gelen, tecrübesi ve halkta karşılığı olan adaylar yerel seçim dönemlerinde, hem de başkanlıkları döneminde daha başarılı olmaktadırlar. Bu nedenle partinin her kademesinde çalışan, yerel yönetim tecrübesi ile donanmış bulunan, halkla diyaloğu iyi olan Barış Altıntaş gibi siyasi figürlerin yerel siyasi çalışmalarda daha başarılı olacağı kesindir. Bu nedenle adaylığının sürpriz olmayacağı önümüzdeki 2024 yerel seçimlerinde kendisine şimdiden başarılar dileriz. 

"Yapabilirler çünkü yapabileceklerini düşünüyorlar." (Virgil)