YALOVA’da aralarında 17 Ağustos depreminde en büyük yıkımın yaşandığı Hacımehmet Ovası’nın da bulunduğu bazı bölgelerle ilgili imar planı değişikliklerinde rüşvet ve yolsuzluk yapıldığı iddialarının yer aldığı CD’deki konuşmalar internet sitesinde yayınlandı. Belediye İmar İşleri Müdürü Alpay Biterge’ye ait olduğu iddia edilen ve bir müteahhitle yapılan görüşmenin yer aldığı konuşmalarda rüşvet pazarlığı yapılıyor.

İddiaların tek taraflı ve çıkar amaçlı olduğunu öne süren Yalova’nın bağımsız Belediye Başkanı Yakup Koçal, belediye çalışanları, müteahhitler ve iddiaları ortaya atanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yalova’da tartışmalara neden olan imar planı değişikliklerinde rüşvet ve yolsuzluk yapıldığı iddialarını içeren, Belediye İmar İşleri Müdürü Alpay Biterge ile İl Genel Meclisi Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Hasan Nergiz’in isimlerinin geçtiği konuşmaların bant çözümleri, Yalova’daki gazetenin internet sitesinde yayınlandı. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Bir tarafta bu rant ilişkisini kurarak çıkar elde etmeye çalışan müteşebbisler, bir tarafta da bunlarla bağlantısı olan siyasi grup var. Bu bir organizasyon. Farklı farklı konuşmalar, karalama kampanyası algısı yaratacak şekilde montajlanmış. Bu CD’yi hazırlayan ve telefon dinlemelerini yapan kişilerin, belediyeden beklenti içinde oldukları bir takım rantlar var" dedi.

Yapılan son yerel seçimlerden sonra bu beklenti içinde olanların hayal kırıkılığı yaşayınca karalama kampanyası başlattıklarını savunan Koçal, buna rağmen gerekli inceleme ve araştırmanın yapılması için rüşvet aldığı öne sürülen görevliler, verdiği söylenen müteahhitler, bunları yayınlayan basın kuruluşu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. İddiaları içeren CD’yi izlediğini belirten Koçal, "İmar Müdürü Alpay Biterge iddiaları reddediyor. Kendisi gerekli işlemleri yapmaması durumunda, biz bu kez gerekli idari işlemleri de yaparız. Bu olay tamamen manüpülasyon ve kafa karıştırmaya yönelik. Bizi işin içine çekmeye yönelik, bizle kesinlikle alakası olmayan bir şey. Bizden evvelki dönemde olan rant talebinin bizim dönemimizde engellenmesi, böyle iddiaların gündeme gelmesine neden oldu. Bunu yayınlanan internet sitesinin elemanları arkadaşımızdan para istediler. Bu talepleri karşılanmayınca iddialar ortaya çıktı. CD’lerin savcılığa vermelerini istedim, olmadı. Bu kez ben çalışanlara adı geçen müteahhitlere ve internet sitesinde haber yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

NERGİZ’DEN MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT DAVASI

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarında ismi geçen İl Genel Meclisi Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Ak Partili Hasan Nergiz de iddiaları kabul etmediğini, siyasi itibarının zedelendiğini, iddialarla ilgili maddi ve manevi tazminat davası açmak için girişimde bulunduğunu söyledi. Ak Parti Milletvekili Temel Coşkun ise olayın çok çirkin olduğunu, tarafların gereğini yapması gerektiğini söyledi.

Vatan