Cilt her yaş aldığında değişik teknikler uyguluyoruz. Bu müdahaleyi ameliyat olmak istemeyenler, ameliyattan korkanlar yaptırıyor...
Doktor Maurice Dray özellikle kadınların en büyük sorunlarından biri olan cilt yaşlanmasının nedenlerini, ameliyat masasına yatmadan neştersiz gençleşme tekniklerini ve Türk kadınının cilt yapısı hakkındaki düşüncelerini Şamdan Plus'tan Öykü Yazıcıoğlu'na anlattı.

* Kadınların en büyük sorunlarından olan cilt yaşlanmasının sizce en büyük nedeni nedir?
Vücuttaki bütün organlar yaş ilerledikçe yaşlanıyor. Ancak cildimiz de bir organ olmasına rağmen vücudun dışında olduğu için ayrı tutulur. Cildimiz dış etkenlere çok açıktır; özellikle de güneş ışığına. Bunun yanı sıra tütün ürünleri, yediklerimiz ve stres de cildin yaşlanmasında çok etkili. Cildimiz diğer organlarımızdan çok daha kırılgandır. Eğer bu yaşlanmayı geciktirmek istiyorsak bu faktörlerin hepsine dikkat etmeliyiz.

HER YAŞA DEĞİŞİK TEKNİK
* Siz bıçak kullanmadan insanları gençleştiriyorsunuz. Bu müdahaleler estetik operasyonlar kadar etkili oluyor mu?
Tabii ki aynı değil. İkisi arasında çok büyük fark var. Bu müdahaleyi ameliyat olmak istemeyenler, ameliyattan korkanlar yaptırıyor. İkincisi, ameliyata ihtiyacı olmayan ama yine de yüzlerine bazı müdahale gerekenler için yapıyoruz. Üçüncüsü ise, bunu genç insanlara da uygulayabiliyor olmamız. Böylece cilt her yaş aldığında değişik teknikler uyguluyoruz.

* Bu yöntemler ciltte ne kadar dayanıyor?
Yöntemi uygulamak yarım saat ile bir saat arasında sürüyor. Bir saat içerisinde çok şey başarabiliyoruz. Dayanma süresi ise tedavi ile doğru orantılı yani genelleme yaparsam altı ay ile iki sene arasında.

* Kadınların cilt tipi ile erkeklerin cilt tipi arasında büyük farklılıklar var mı?
En büyük farklılık erkeklerin cildindeki kıllar, çünkü bu kıllar cildi daha güçlü kılıyor. Yani kıl cildi itiyor ve çekiyor. Plaja bir ağaç diktiğinizi düşünün, o kum çok hareket etmez ama ağaçsız boş bir plajda kumlar rüzgar sayesinde uçar, hareket eder. Yani erkekler cilt yaşlanması konusunda kadınlardan daha şanslı.

* Bize yöntemlerinizden bahseder misiniz?
Öncelikle biyostimüminlerin multi enjeksiyonu. Bu da bir tür mezoterapi. Zaten mezoterapiyi de ben icat etmiştim. Bu yöntem, mezoterapinin gelişmiş hali aslında. Bir başka teknik ise BTCP, yani trikalsiyum fosfatlar. Burada hedef, kırışıklıkları doldurmak veya hacmi dolgunlaştırmak değil. BTCP enjeksiyonları yoluyla bir kaldırma etkisi oluşturarak, sarkan deriyi ya da yüz sarkmasını tedavi etmek. Bunun yanı sıra kalsiyum hidroksilapatit diye başka bir uygulamamız var. Bu da deri altına enjekte edilen bir büyüme implantasyonudur. Tamamıyla doğal bir maddedir. Çene ve elmacık kemiklerinin hacmini eski haline getirmede, kemikli ve kırışık ellerin düzleştirilmesinde çok etkilidir. Bu enjeksiyondan hemen sonra cilt, düz ve parlak bir hal alır. Macrolane adlı tekniğimiz ise göğüs ve kalça implantasyonlarına alternatif olarak geliştirildi. Lokal anestezi ile deri ile kas arasına yapılıyor. Çok hızlı ve basit bir operasyon. Küçük göğüslü ve düz kalçalı kadınlar için ideal bir yöntem.

SİGARA CİLDE DÜŞMAN
* İğneden korkanlar için farklı yöntemleriniz var mı?
Elbette, yakın bir gelecekte sunacağımız bir teknik var. Özel bir alet ile iğnesiz yapacağız bu işlemi. 'Fraction Laser' adlı bir yöntem. Lazer, cilt üstünde gözle görünür bir yanma meydana getirmeden, derin dokuları etkiliyor ve canlandırıyor. Bu uygulama aynı zamanda kahverengi lekeleri de geçiriyor.

* Türk kadınının cilt tipi nasıl ve ciltleri ile yaşadıkları en önemli sorun nedir sizce?
Sizler Akdeniz kadını olduğunuz için güneşi çok seviyorsunuz ayrıca Türk kadınları sigara içmeyi de çok seviyor. Bir de tabii yiyecekler. Bunlar, onların en büyük düşmanları.

70 YAŞINDA BİRİNİ 55 GÖSTEREBİLİRİM
* Estetik operasyonlar konusunda gelişmiş bir ülke miyiz?
Her ülkede olduğu gibi sizin de iyi ve kötü demeyeceğim, ama eli iyi olmayan doktorlarınız var, çünkü sadece ürün değil uygulayan o el de çok önemlidir.

* 60 yaşındaki bir kadını maksimum kaç yaş gençleştirebilirsiniz?
70 yaşında bir müşterim var. Görseniz, 55 yaşında sanırsınız. İnsan, cildine ne kadar genç yaşta bakmaya başlarsa yaşı ilerlese de genç gösterir ama aşağı yukarı 10 yaş genç gösterebileceğimi söyleyebilirim.

MİMİK KAYBI YOK
* Son zamanlarda kadınların hepsi birbirine benzemeye başladı. Bunun başlıca sebebi de yapılan botokslar olarak gösteriliyor. Sizin yöntemlerinizde de böyle bir sonuç ortaya çıkıyor mu?
Hayır, botoks yaptıran insanlar mimiklerini kaybediyorlar. Daha doğrusu çok fazla botoks yaptıranlar bu problemi yaşıyor. Botoksu kararında yaptırmak önemli. Benim yöntemlerimde böyle bir sorun yaşanmıyor. Önemli olan, bir teknik uygulatacaksanız bunu kimsenin anlamaması, yani normal bir şekilde yaptırmak gerekir.

POPO İÇİN GELENLERİN SAYISI ARTTI
* Kadınlar en çok hangi istekle geliyor size?
Daha çok yüz için ama popo için gelenler de oldukça fazlalaştı.

* Peki ya erkekler?
Onlar da genelde saç dökülmesi için geliyorlar ama popo için gelenler de var./sabah