Savcılık yetkilileri, on bir kişinin ateşli silahla vurularak öldürüldüğünü, ayrıca dokuzunun kol ve bacaklarının araca konmadan kesilmiş olduğunun belirlendiğini ifade ederek, bunun bölgede kontrolü ele ele geçirmek isteyen uyuşturucu kaçakçıları arasındaki bir hesaplaşma sonucu olması ihtimalinin yüksek olduğunu kaydetti.

Aracın Arizona"dan çalındığı belirlenen bir spor otomobil olduğunu ifade eden yetkililer, kimlikleri henüz belirlenmeyen kol ve bacakları kesik cesetlerin söz konusu gruplar arasında bir tehdit mesajı olabileceğini belirtti. Polis yetkilileri de, önceki gece bölgedeki bir polis karakoluna silahlı saldırı düzenlendiğini, bu sırada yakındaki köyden dört kişinin kaçırıldığını anımsatarak, söz konusu olayların ceset dolu otomobille bağlantısının araştırıldığının dile getirdi.

Yetkililer, ülkenin kuzeyindeki bir hapishaneden 16 Mayıs"da kaçan elli üç mahkumdan ikisinin yakalandığını da kaydetti. Söz konusu mahkumlardan bazılarının uyuşturucu ticareti yapan çete üyesi olduklarından şüpheleniliyordu.
Meksika"da son dönemde başlatılan ve özellikle ABD sınırındaki kent ve kasabalarda yoğunlaşan uyuşturucu çeteleriyle mücadele kapsamında bazı yerleşim yerleri tamamen askeri güçlerin denetimi altın alınmış, uyuşturucu ticaretiyle ilgisi saptanan on yerel yönetici ile bazı polis ve polis şefleri tutuklanmıştı.