Sinema dergisi “Empire” tarafından, aksiyon ve bilim-kurgu filmlerinde yer alan, beyaz perdenin “tek kişilik ordularına” ilişkin bir derleme yapıldı. İşte beyaz perdenin ordu gibi hareket eden aksiyon kahremenları:

John Rambo: Bombalı okla helikopterleri havaya uçurmak, yerdeki helikoptere tankla saldırmak, takılan paraşütünün iplerini keserek burnu kanamadan yere inmek gibi aksiyonlara imza atan Rambo, ilk olarak 1982 yılında sinema perdesinde izleyiciyle tanıştı.

Hulk: Tanınmış oyuncu Eric Bana'nın canlandırdığı yeşil kahraman Hulk, asıl kişiliği zeki ve mantıklı bir bilim adamı olmasına rağmen, sinirlendiği ve heyecanlandığı zamanlarda çok kısa bir süre insan üstü bir güce sahip olan ve aşırı duygulandığında öfke patlaması yaşayan bir deve dönüşüyordu.

John Matrix: Neredeyse düşmanın geldiğini kokusundan anlayan karakter, elleriyle düşmanını öldürmesi, Güney Amerikalı bir diktatörü ve tüm adamlarını alt ederek hayatlarına elleriyle son vermesi gibi özellikleriyle listedeki yerini “bileğinin hakkıyla” elde etti.

Matt Hunter: Chuck Norris tarafından “Invasion USA” filminde canlandırılan bu karakter de “Soğuk Savaş” döneminde Ruslar'a karşı Amerika'yı adeta “tek başına koruyan” bir kahramandı.

Kral Leonidas: Tanınmış oyuncu Gerard Butler'ın “300” adlı filmde hayat bulan Kral Leonidas, listede “tek kişilik ordu” gibi görünse de aslında yanında bir grup sadık askeriyle mücadele veriyordu.

Dünyayı kurtaran adam

Bu kahramanlar dışında beyaz perdenin bir orduya yenen kahramanları arasında Karanlıklar Lordu Sauron, Bryan Mills, Tekila, John Preston ve Aşil var. Tabii bir de 'Dünyayı Kurtaran Türk' serisiyle gönüllerde taht kuran Cüneyt Arkın'ı bu lis-teye eklemek gerekir./yeni şafak