Annenin acısı ise büyük: "Birbirinize sarılın. Süleymanım, kardeşine sahip çık"

Gaziantep'te Ramazan Bayramı'nın ikinci günü bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıya, 4 kişilik Alkan ailesi de yakalandı. Anne Dilber (28) ve baba İbrahim Alkan (30) ile 5 yaşındaki Mehmet patlamada hafif yaralandı. Ailenin en küçüğü 3 yaşındaki Süleyman, başına isabet eden şarapnel parçasıyla hayatını kaybetti. Süleyman, 5 yıl önce henüz 2 haftalıkken kalp yetmezliği nedeniyle ölen, adaşı olan ağabeyinin yanına gömüldü. Şimdi iki kardeş kucak kucağa yatıyor... Aile, Yığınlı köyünde bulunan mezarlığı dün de ziyaret etti.. Sakinleştirici alan ve boyunluk takan anne Dilber Alkan, çocuklarının mezarına çiçek ve şekerle gitti. Genç kadın, mezara kapanıp ağıtlar yakarken, isyanı dudaklarından döküldü: "Çocuklarım, size çiçek ve şeker getirdim. Oralarda yalnız kalmayın sakın, birbirinize sarılın. Süleymanım, kardeşine sahip çık." Genç anne ziyaret sırasında fenalaşınca hastaneye götürüldü.

DONDURMA İSTEDİ

Gözyaşlarını tutamayan inşaat işçisi baba İbrahim Alkan ise hayatın sanki patlama anında durduğunu, hiç ilerlemediğini söyledi. 7 yıl önce görücü usulüyle evlendiklerini anlatan baba Alkan şöyle konuştu: "İlk çocuğumuzun ölümünden sonra birer yıl arayla iki oğlumuz dünyaya geldi. Büyüğe kardeşim Mehmet'in adını verdik, en küçüğe ise yitirdiğimiz Süleyman'ın adını... 'Kaderi benzemez inşallah' diyorduk. Evin 2 aylık kira borcunun bir kısmını ödemek için ev sahibine gittim. Bir akrabamdan 200 lira borç almıştım. 170 TL'sini kiraya verdim. Süleyman arkadaşlarında gördüğü, ışıklar saçan bir pantolonu çok istiyordu. Ona ve ağabeyine aldım. Akşama kadar evdeydik. Süleyman 'Dondurma yiyelim' deyince kıramadık dışarı çıktık."

AĞABEYİ ŞOKA GİRDİ

"Bu acıya dayanmak çok zor" diye konuşan, sözcükleri boğazında düğümlenen baba, "Süleymanlarım şimdi koyun koyuna yatıyor. Birisini hastalıktan yitirdik, acısını içimize gömdük ama bunun ne hastalığı vardı ne de başka bir şeyi. Allah'ından korkmaz bir zalimin bıraktığı bombayla minik bedeni paramparça oldu. Bilsem dışarı çıkarmaz, gider dondurmayı kendim alıp getirirdim" diye gözyaşı döktü. Ailenin hayatta kalan tek çocukları olan Mehmet'in de patlama sonrasında şoka girdiği ve sürekli kardeşi Süleyman'ın sayıkladığını söyleyen Alkan, "Mehmet'e kardeşinin ölmediğini söylüyoruz ama inanmıyor, 'Süleyman bombayla paramparça oldu, bana yalan söylüyorsunuz' diyerek ağlıyor. Taziye için gelen giden fazla olduğu için oğlumu kayınbabamın evi-ne gönderdim. Ne yapacağımı, bu acıyı nasıl unutacağımı bilemiyorum" dedi.