TNT Ekspres'in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Zeytinburnu Şubesi ile birlikte gerçekleştirdiği “TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor” başlıklı kitap toplama kampanyası 10. kez başlıyor.

Konuya ilişkin yazılı açıklamaya göre, 9 yılda 3 milyon 500 bin kitabı çocuklarla buluşturan kampanya, her yıl olduğu gibi bu ay Kütüphaneler Haftası ile başlayıp, Eylül ayında İlköğretim Haftası'na kadar devam edecek.

TNT'nin, ulaştırma ağının kullanıldığı kampanyada, firmanı kuryeleri “444 0 868” numaralı telefonu arayarak kitap bağışlamak isteyenlerin kitaplarını kapılarından ücretsiz olarak teslim alıyor. Kitaplar, gidecekleri okulların önceliklerine ve ihtiyaçlarına göre ayrılıyor ve yeni sahiplerine teslim edilmek için yola çıkıyor.

Kampanya kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öngördüğü yayınlar ile gençlik klasikleri, çocuk klasikleri, klasikler, üniversite ve Anadolu liseleri hazırlık kitapları, çocuk hikayeleri, psikoloji kitapları, çocuk romanları ve öğretmen eğitim kitapları toplanıyor.

Türkiye genelinde her yıl devam ettiği belirtilen kampanyada geçen yıl 5 bin 200 kişi tarafından bağışlanan 800 bin kitap 16 tır ile 264 okula ulaştırıldı. TNT ulaştırma ağının yanı sıra 350 gönüllü çalışanıyla da kampanyaya destek verdi.

HÜRRİYET