ANTALYA'da AKP'li Kepez Belediyesi tarafından kentin hakim tepelerinden Kepez Kent Ormanı'nın girişine yaptırılan dev Atatürk maskı, Atatürk'ün 70'inci ölüm yıldönümünde açıldı.
Maskın açılış törenine, Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Erdal Öner, AKP Antalya Milletvekilleri Abdurrahman Arıcı, Sadık Badak, Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Cihan Bulut, Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, Antalya Ticaret Borsası Başkanı İlhami Kaplan ve belediye meclis üyeleri ile bürokratlar katıldı.

MİLLETVEKİLİNDEN POT

Konuşmasında pot kıran Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Atatürk'e ait bir sözü AKP'li Başkan Öner'e atfetti. Arıcı, maskın yanında Atatürk imzasıyla dev harflerle yazılı "Şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir" sözünü “Belediye başkanımızın da söylediği gibi şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeri ve şehridir” dedi. Arıcı'dan sonra konuşan Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Arıcı'nın kırdığı potu düzelterek, “Atatürk'ün veciz sözünde olduğu gibi "Şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir." Bu mask da Antalya'nın en güzel yerlerinden biri olarak hizmet vercektir” dedi.
Belediye Başkanı Erdal Öner ise 35 metre yüksekliği ve 25 metre genişliği ile maskın Türkiye'nin en büyük Atatürk maskı olduğunu söyledi. Maskın yapımında 10 ton demir, 40 ton kum ve 10 ton çimento kullanıldığını aktaran Belediye Başkanı Öner, yanında yapay şelale akan Atatürk maskının her iki yanını dev Türk Bayrakları ile donattıklarını kaydetti.
Törende maskı örten dev kırmızı perde indirildi, altın varaklı süslemeli Atatürk maskının açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra Anadolu Ajansı'nın arşivlerinden seçilen 50 Atatürk fotoğrafından oluşan gezici serginin açılışı yapıldı. Bir kamyonun özel hazırlanan kasasına asılan fotoğraflar, hafta boyunca Kepez'de 59 mahalleyi gezecek.
Kepez Belediyesi tarafından yapıldıktan sonra Atatürk'e benzemediği için eleştirilerin hedefi olan ve iki kez onarımdan geçen Atatürk maskının açılışı da iki kez ertelenmişti.

DHA