Rize'nin İkizdere İlçesi'nde yeni bir ev inşa etmek isteyen 70 yaşındaki Mustafa Çilo, evi yapacağı yamaçtaki arsanın üzerinden geçen telefon kablolarının kaldırılması için yaptığı başvuruya cevap alamayınca ilginç bir çözüm yolu buldu. Çilo, iki katlı evi alt kat penceresinden içeri giren kabloları, salonu, odaları ve tavanı geçip çatıdan dışarı çıkacak şekilde inşa ettirdi.

Fıkralara konu edilebilecek olay, Gündoğdu Mahallesi'nde meydana geldi. Eşi 69 yaşındaki Sabire ile birlikte oturan Mustafa Çilo'nun evi, geçen yıl ağustos ayında çıkan yangında hasar gördü. Çilo, bunun üzerine hasar gören evinin alt tarafındaki arsasında iki katlı yeni bir ev yapmaya karar verdi. Çilo, evi yapacağı arsanın üzerinden Ilıca Köyü'ne giden telefon şebeke hattı geçtiği için Türk Telekom'a dilekçe ile başvurarak hattın kaldırılmasını ya da yerinin değiştirilmesini istedi.

Bu arada inşaatına başlayan ve ilk katı çıkan Mustafa Çilo, telefon şebeke hattı kaldırılmadığı için yetkililerle tekrar görüştü. Ancak bir sonuç alamayan Mustafa Çilo, geçen yıl kasım ayında evin ikinci katını telefon şebeke hattını da içine alacak şekilde inşa ettirdi. Ancak evin birinci katının penceresinden girip salonu ve odaları geçerek üst kat betonundan dışarı çıkan kablolar nedeniyle sıva da yaptıramayan Çilo çifti, kışı eski evlerinde geçirmek zorunda kaldı.

'NASIL OLSA GELİR KABLOLARI ALIRLAR DİYE EVİ YAPTIM'

Mustafa Çilo, baharın gelmesiyle birlikte ev inşaatını tamamlayarak yeni evine geçmek istedi. Çilo, "Bugün geleceğiz, yarın geleceğiz dediler ama ne gelen var ne giden. Ben de nasıl olsa gelir kabloları alırlar diye evi yaptım. Bekliyoruz ama gelen giden yok. Kabloları kaldırırlarsa bir an önce inşaatı bitirip yeni evimize geçmek istiyoruz" dedi. Sabire Çilo ise "Evimiz yanınca yeni bir ev yapalım dedik. Kendi arsamızda inşaata başladık. Arsanın üstünden kablolar geçiyordu. Kaldırın diye başvurduk ama kimse gelmedi. Gelmeyince betonu attık. Şimdi sıvasını yapacağız ama yine gelen yok. Ayağımı kablolardan aşıramıyorum. Evin içerisinde harekete edilemiyor" diye dert yandı.

'DİLEKÇELERİ YENİ ULAŞTI, KABLO HATTINI KALDIRIYORUZ'

Türk Telekom Rize İl Müdürü Rüstem Koçal ise olayı yeni öğrendiklerini ve yaptıkları incelemede dilekçenin kendilerine geçen hafta içerisinde ulaştığını tespit ettiklerini söyledi. Koçal, "Aile, daha önce bize dilekçe verdiğini söylüyor ancak bizde önceden verilmiş bir dilekçeleri yok. Bize gelen dilekçe geçen hafta tarihlidir. Biz de bu dilekçe üzerine işlem başlattık. Önümüzdeki hafta içerisinde ekiplerimiz bölgeye giderek telefon şebeke hattını kaldırmak için çalışma başlatacak" dedi.