CHP"nin İstanbul"da 22, Ankara"da 12 ilçe ve bazı illerin belediye başkan adaylarını belirlediği öğrenildi. CHP, Eskişehir adayı için DSP"li Yılmaz Büyükerşen"in vereceği kararı bekliyor

29 Mart seçimleri için hazırlıklarını sürdüren CHP yönetiminin, 21 Aralık"ta yapılacak kurultay tüzüğü sonrasında belediye başkan adaylarını ilan etmesi bekleniyor.
CHP MYK"nın İstanbul"da 22, Ankara"da 12 ilçe ve bazı illerin belediye başkan adaylarını belirlediği öğrenildi. Eski bakanlardan Ercan Karakaş"ın büyükşehir belediye başkan adayı olmak istediği İstanbul"da, ayrıca Cem Kozlu, İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ve eski İTO Başkanı Atalay Şahinoğlu"nun isimleri de kulislerde konuşuluyor. İstanbul"da Kadıköy, Beşiktaş ve Büyükçekmece belediye başkanlarının yeniden aday olması, MYK üyesi Erdoğan Toprak"ın Bakırköy, Bahri Sipahi"nin Bayrampaşa"dan aday gösterilmesi bekleniyor.
Eski imam Osman Nuri Bedir Sultanbeyli"de aday gösterilirken; Şişli"de Berhan Şimşek veya partiye katılacağı belirtilen Ediz Hun"a şans tanınıyor. Bağcılar"da Bayram Ali Çeşmeli, Bahçelievler"de Saffet Bulut, Güngören"de Lemi Çelik, Kağıthane"de Gültekin Salter, Kartal"da Emre Saltık, Tuzla"da Cemil Ekşi"nin aday gösterilmesi bekleniyor.

İzmir"de Susam öne çıkıyor
CHP lideri Deniz Baykal"ın ısrarlara rağmen adayını açıklamadığı İzmir"de, Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu"nun yanı sıra, eski bakanlardan Hakan Tartan ve Yüksel Çakmur ile CHP MYK üyesi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam"ın adları ön plana çıkıyor.
Ankara"da büyükşehir için Murat Karayalçın ismi netleşirken, Çankaya"da ise belirsizlik sürüyor. Baykal"ın tercihinin yön vereceği Çankaya"da, CHP İl Başkanlığından istifa eden Yaşar Çatak, eski Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, PM üyesi Levent Gök, sendikacı Yaşar Seyman, eski TMMOB Başkanı Bülent Tanık, eski başkanlar Doğan Taşdelen ve Haydar Yılmaz ile şimdiki başkan Muzaffer Eryılmaz"ın ismi geçiyor.
Gaziantep"te Mustafa Yılmaz ile Kocaeli"nde Sefa Sirmen"in adaylığı kesin gibi. Mersin, Trabzon, Muğla, Çanakkale, Edirne ve Artvin"de CHP"li başkanların yeniden aday gösterilmelerine kesin gözüyle bakılıyor.

Eskişehir için bekleniyor
Eskişehir"de ise Yılmaz Büyükerşen"in vereceği karar bekleniyor. Büyükerşen"in yakın çevresine, Mustafa Sarıgül"ün DSP"ye katılımından duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği belirtiliyor.
Bu arada Deniz Baykal, Miliyet Akdeniz Temsilcisi Oktay Pirim"e yaptığı açıklamada, eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Akaydın"ın Antalya adayları olduğunu belirtti.





Listede bir eski imam daha
CHP"nin Ankara"daki 16 ilçe ve 5 belde belediye başkan adayı arasında eski bir imam olan İsa Varlı da yer aldı. Adaylar şöyle:
İlçeler: Beypazarı: İsa Varlı (eski imam), Altındağ: Ümit Buğdaycı, Mamak: Veli Gündüz Şahin, Sincan: Şenol Ağbaba, Polatlı: Sami Çay, Pursaklar: Nuri Akgül, Haymana: Samim Yaşar, Akyurt: Ergül Er, Kalecik: Nevzat Şahin, Çubuk: Salih Er, Kazan: İbrahim Özer, Ayaş: Ali Başkaraağaç, Çamlıdere: Hacı Mahmut Aydın, Evren: Derviş Ekiner, Bala: Ahmet Şahin (eski MHP"li), Elmadağ: Ahmet Poyraz
Beldeler: Haymana-Balçıkhisar: Hacı Özkan, Haymana-Yenice: Celal Çetin (eski SP"li), Beypazarı-Karaşar: Ali Özdamar, Nallıhan-Çayırhan: Feridun Güngör, Bala-Afşar: Müslüm Coşan.