Çalışmalar sonucunda Türk üniversiteleri tarihinde ilk ve tek olarak yeni bir mineral keşfi yapıldı ve yeni bulunan minerale “Lapeyreit” adı verildi.
Gerçekleştirilen bilimsel keşif hakkında açıklamalarda bulunan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, ADÜ Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu ve Cenevre Üniversitesi"nin 3 yıldır ortaklaşa bilimsel çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Bu çalışmalarda Türk bilim tarihi açısından önemli sonuçlar elde edildiğini belirten Boylu, “Yapılan çalışmalar sonucunda Türk üniversiteleri tarihinde ilk ve tek olmak üzere yeni bir mineral keşfi yapılmıştır. Yeni bulunan minerale "Lapeyreit” adı verilmiştir. Yapılan keşif Uluslararası Mineraloji Birliği, Yeni Mineral İsimlendirme ve Sınıflandırma Komisyonunca 31 Eylül 2008 tarihinde kabul edilmiştir. Artık dünya mineraloji literatüründe ADÜ Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu tarafından yapılmış bir çalışmada yer almaktadır. Bu keşfin gerçekleşmesinde emeği geçenler arasında üniversitemizden Prof. Dr. Halil Sarp ve Öğretim Görevlisi Hakkı Babalık Arp ile Cenevre Üniversitesi"nden Prof. Dr. Radovan Cerny"in isimleri bulunmaktadır” dedi.
Gerçekleşen bu keşfin ADÜ"de yürütülen bilisel çalışmaların başarısını bir kez daha ortaya çıkardığına değinen Rektör Boylu, “Üniversitemiz ve bizler hiçbir Türk insanı ve üniversitesinin günümüze kadar gerçekleştiremediği keşfi yaparak bir ilki başarmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Bu tarz bilimsel çalışmaları Adnan Menderes Üniversitesi"nin adını akademik çevrelerde daha da saygın bir yere getireceğinin farkındalığıyla çalışmalarımıza devam etmekteyiz” diye konuştu.
Prof. Dr. Halil Sarp"ın mineraloji dalında yapmış olduğu çalışmalar sonucunda hazırladığı 100"ü aşkın bilimsel makalesinin dünyanın önemli mineraloji dergilerinde yayınlandığını hatırlatan Boylu, şunları söyledi: “Katı cisimlerin atomik yapılarıyla yapmış olduğu çalışmalar ile günümüzde Mineraloji konusunda dünyanın saygın bilim adamları arasındaki yerini almıştır. İnsanlık tarihi boyunca keşfi yapılmış 4 bine yakın mineralin 42 adedinin bizzat keşfini yaparak insanlığın hizmetine sunmuştur. Cenevre Üniversitesi Kristalografi Bölüm Başkanlığı ve Cenevre Tabiat Tarihi Müzesi Mineraloji Departmanı Başkanlığını aynı anda, emekli olana kadar devam ettirdi. 2006 yılında emekli olduktan sonra yaşamını Türkiye ve İsviçre arasında sürdürmektedir”