Sosyal medya platformları, bir ilişkinin ilk adımlarına sahne olabiliyor. Her ne kadar kimi zaman “sahte” profillerle karşındakini kandırma amacı güden kişilerden henüz kurtulamamış olsak da sanal ortamda flörtleşenlerin sayısı oldukça fazla. Mesela aşağıdaki 5 hata, ilk 3 dakikada sohbeti kapatmak için yeterli bir neden. 

1. Erkekler, daha sohbetin hemen başında “samimiyet” aradıklarını söylüyorlarsa işin içine seks karışmış demektir! Bunu zaten sohbet etmeye başladıktan sonra anlayacaksınız. Seks istemeleri yeni bir olgu değil ancak bunu samimiyetin arkasına saklamaları büyük bir yanlıştan başka bir şey değil! Bu nedenle biraz tanımdan e-posta adresinizi ya da kişisel bilgilerinizi paylaşmamanızda fayda var. 

2. Hobileri arasında “kumsalda uzun bir yürüyüşü severim”, “romantik komedi filmlere bayılırım” gibi cümleler varsa aman uzak durun. Bu yukarıda yazdıklarımızı kaç erkek sever? Amaçları dikkat çekmek,“romantik erkek” izlenimi yaratmak. 

3. “Yaşım 45 ama kendimi 17 gibi hissediyorum.” Klişe bir cümle. Ama ne yazık ki hâlâ kullanılıyor. Hadi 27 dese bir derece. 17 de nedir? Asıl önemli olan, gerçek yaşına uygun hareket etmeme nedeni nedir?

4. Hem sizinle tanışmak istiyor hem de profilinde başka bir kadınla gayet samimi fotoğrafları var… Bu neye benziyor biliyor musunuz? Bir işverenin çalışanına başka bir şirketteki iş ilanını önermesi gibi bir şey! 

5. “Dürüst bir sevgili arıyorum” demekten bıkmadılar. Kim dürüstlükten uzak biriyle olmak ister ki? Biraz şüpheci yaklaşmak lazım. Kendi ne kadar dürüst acaba? Ve gerçekten sadece dürüstlük mü önemli? Yok, neresinden tutarsak tutalım pek mantıklı gelmedi bu istek.