Sarı-lacivertli takım 'Ya tamam ya devam' diye çıktığı kritik sınavı veremedi, geçen yıl çeyrek final oynadığı Devler Ligi'ne son grup maçını oynamadan veda etti. Kadıköy'deki maçta Porto Lisandro ile (2) sahne aldı, Kazım'ın şutu teselli olarak ağlara takıldı. F.Bahçe UEFA şansını, Dinamo Kiev'i Ukrayna'da yenme olasılığına bıraktı.

F.Bahçe, geçen yıl çeyrek final oynayarak tarih yazdığı Şampiyonlar Ligi'ne havlu attı. Sahasında Porto'ya mağlup olan sarı-lacivertliler, gruptaki son maçta Ukray'na da Kiev ile UEFA'ya kalma mücadelesi verecek. Maça iyi başlayan ve üst üste pozisyonlar bulan F.Bahçe, kaleci Volkan'ın iki inanılmaz hatasıyla kalesinde golleri gördü. 4'te Gökhan'ın ortaladığı topta Alex'in şutu auta gitti. 18'de kaleci Volkan topu elinden kaçırdı ardından Lisandro Lopez topu filelere gönderdi: 1-0. 28'de yine Volkan'ın elinden kaçırdığı topta Lisandro bir kez daha fileleri havalandırdı: 2-0. 34'te Costa'nın Volkan üzerinden aşırtma vuruşu direkten geri döndü.

KAZIM'IN GOLÜ YETMEDİ

İkinci yarıda oyun disiplinin kopan sarı-lacivertliler, Kazım ile bir gol bulmasına rağmen sahasında Arsenal'den sonra Porto'ya da boyun eğdi. 47. dakikada savunmadan dönen top Edu'ya çarparak auta gitti. 58'de Rodriquez'in kafa vuruşu üstten auta çıktı. 58'de Hulk'un kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşu Volkan'a çarparak kornere gitti. 63'te Fenerbahçe, Porto karşısında farkı bire indiren golü buldu. Colin Kazım'ın ceza sahasından sert şutu Alves'e çarparak filelerle buluştu: 1-2. Bu dakikadan sonra oyunu rakip kaleye yıkan F.Bahçe'nin baskısı sonuç vermedi.


Volkan'a büyük tepki

Porto maçında yediği hatalı goller sonrası tribünler Milli kaleci Volkan'a büyük tepki gösterdi. Tribünlerde Volkan aleyhine sloganlar yükselirken maç sonrasında milli kaleci ıslıklandı. F.Bahçe yönetiminin de yediği hatalı goller sonrası Volkan'a güveni kalmadı. Yönetimin İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Boşnak kalecisi Hasagiç'le prensipte anlaştığı devre arasında bu transferin gerçekleşeceği belirtildi.


Carlos: Kiev'de kazanmalıyız

F.Bahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, Porto karşısında yedikleri gol sonrası istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını söyledi. Artık önlerindeki tek hedefin UEFA Kupası'na kalmak olduğunu ifade eden Carlos, “Kiev'de mutlaka kazanmamız gerekiyor. Herhangi bir şeyi düşünmeyip buna kafamızı vermeliyiz” şeklinde konuştu.


Alkışlar Gökhan'a

Porto mağlubiyetiyle Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Fenerbahçe'de taraftarlar tüm oyuncuları protesto ederken sadece Gökhan Gönül'e destek verdi. Maç boyunca sağ kanattan geliştirdiği ataklarla sarı-lacivertlilerin hücumuna büyük katkı yapan genç oyuncuya stadı dolduran taraftarlar maçın bitiş düdüğüyle birlikte “Gökhan Gönül oley” tezahüratları yaptı.


Deivid formayı kulübeye attı

Sakatlığı nedeniyle uzun bir süredir sahalardan uzak kalan F.Bahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Deivid de Souza, bu sezon ilk kez bir Avrupa Kupası maçında forma giydi. Porto karşısında beklenilen performansı sergileyemeyen Brezilyalı yıldız teknik direktör Aragones tarafından 77'de oyundan alındı. Bu karara sinirlenen Deivid formasını kulübeye fırlattı.


Porto maçları Yasin'e yaramıyor

F.Bahçe Teknik Direktörü Aragones, son A.Gücü maçı ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı. Sarı kart cezalısı Lugano ve Selçuk'un yerine Porto maçında Yasin ve Uğur şans bulurken Vederson'un yerine ise iyileşen Roberto Carlos oynadı. F.Bahçe'nin Porto ile yaptığı ilk maçta ilk 11'de sahaya çıkan Yasin, 3 maç sonra yeniden Şampiyonlar Ligi'nde on birde şans buldu.