Tuncay özkan'ın gözaltına alındığı günden bir yana sadece bir gün geçti ama fotoğraflar çöküşü ortaya çıkardı...

"Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazeteci Tuncay Özkan ve eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan"ın da aralarında bulunduğu şüphelilerin sorgularına başlandı.


Tuncay Özkan"ın Avukatı Ahmet Çörtoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büro ve evlerde yapılan aramalarda ele geçirilen evrakların incelenmesinin ardından avukatların Emniyet Müdürlüğüne çağrıldığını ve şüphelilerin orgulama
işlemlerine başlandığını söyledi.


Çörtoğlu, gözaltındaki şüphelilerin, suçsuz olduklarını düşündüklerini ifade ederek, "Tuncay Özkan ve bazı şüphelilere göre bu siyasi bir komplo senaryosunun parçası" dedi.


Halkalı"daki depoda yapılan arama hakkında da bilgi veren Çörtoğlu, şunları kaydetti: "Tuncay Özkan ve ekibi, 1990"dan bu yana birçok televizyon kanalında belgeli habercilik, araştırmacı gazetecilik yapıyorlardı. Her yaptıklarının belgesi vardı. Biz bunların avukatlığını yapıyoruz. Kaybettikleri dava sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bunlar bu belge ve arşivlerini bir televizyon kanalında bulundukları için Kanaltürk"e kadar yanlarında taşıdılar. Yalnız kanalın devrinden sonra bunlar yığıldı kaldı. Yeni yayıncı belgeleri istemedi.

Programların alt yapısı, belgeleri, bunların hepsi dava konusu olduğu için bunları saklıyorlardı. Kanalın devrinden sonra bunlar Halkalı"da bir depoya konuldu." İncelenen malzemeler arasında özel eşyaların da bulunduğunu ifade eden Çörtoğlu, "Bunlar 15 yıllık gazetecilik sonucu ellerinde kalan bilgi, belge ve bazı kişisel eşyalardır. Sadece bir kişiye ait değildir. Depoda bulunan malzemeler arasında birtakım dekoratif şeyler de var. Bunlardan biri de el
bombası görüntüsü olan kandillerdir. İçinde kandil yağı ve mumu var. Yarın bu konu mutlaka basında çıkacaktır. Böyle bir şey spekülasyon konusu yapılmasın. Bunlar kandildir. İki kişinin odasında süs olarak kullanılmıştır" şeklinde konuştu.


Tuncay Özkan"ın demokrasiye ve hukuka hiçbir şey yapmadığını söyleyen Çörtoğlu, "Şimdi sorguya gireceğiz. Sorguda diğer insanlara sorulan sorular ona da sorulacaktır. İfademizi verdikten sonra savcılıkta da, yargı önünde de ifadelerimizi tekrar edeceğiz. Bizim adalete güvenimiz sonsuz" diye konuştu.

Milliyet