Eşi tarafından kendisine gösterilmediğini ileri sürdüğü 4 yaşındaki kızı Kader"in velayetinin kendisine verilmesi amacıyla AİHM dahil tüm hukuki yolları deneyeceğini belirten Japon Michiko Deniz, kızına “Bir gün seni almaya geleceğim” sözünü verdi.

Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı"nda kızı ve eşiyle bir kez daha görüşen ve kızını yanına alma girişimlerinden olumlu sonuç alamayan Michiko Deniz, ülkesine dönerken gözyaşlarına hakim olamadı. Gaziantep"ten ayrılırken, babaannesinin evinde tutulan kızının hayaline son kez el sallayan Michiko Deniz, Gaziantep"te kaldığı 4 günde kızının her gün aynı çorabı giydiğini görmesinin kendisini çok üzdüğünü belirterek, bunun nedenini kızına sorduğumda "bilmiyorum" anlamında başını salladığını söyledi.

Kızının tutulduğu eşinin annesinin evinde kendisinin de 12 gün kaldığını, o zamanda da eşi Fevzi Deniz"in kendisine şiddet uygulayıp, kızını tanımadığı kişilerle evden uzaklaştırdığını ileri süren Michiko Deniz, “Öyle bir ev düşünün ki, banyosu yok, tuvalette tüpte ısıtılan su soğuk suyla karıştırılıp banyo yaptırılıyor. Kızım o tuvalete girdiğinde, "Anne buraya ayağımı basmak istemiyorum" demişti. Elbiselerin siyah torbalara katlanarak konulup saklandığı böylesine kötü koşulların olduğu bir evde yavrumun yaşamasına göz yumamam” dedi.

ANNENİN AĞLATAN SÖZÜ

Kızının son görüşmesi sırasında kendisine, “Anne lütfen beni de götür” dediğin ileri süren anne Michiko Deniz, “Ona "Yavrum bu sefer seni götüremiyorum. Ama bir gün mutlaka seni almaya geleceğim" dedim. O da çaresiz, "Tamam anne" yanıtını verdi. Kızıma verdiğim sözü mutlaka yerine getireceğim ve Kader"i almaya buraya geleceğim. Ülkeme gider gitmez velayet davası açacağım. 4 yaşındaki bir yavrunun annesinden ayrılmasının mümkün olmayacağını, konuyu AİHM dahi tüm hukuki kurumlara götürerek göstereceğim. Hukuk mücadelem, kızımın insanca yaşama haklarını sağlayacak karar verilinceye kadar devam edecek” diye konuştu.

DAVA AÇILACAK

Michiko Deniz"in Gaziantep"teki davasını üstlenen Avukat Sermet Atay ise, ilk aşamada Çocuk Mahkemesi"ne, Kader"in bulunduğu kötü koşullardan kurtarılarak ya devlet ya da koruyucu aile gözetiminde tutulması istemiyle dava açacaklarını belirtti. Bu arada, Michiko Deniz"in Japonya"daki velayet davasının da devam edeceğini kaydeden Atay, “4 yaşındaki bir çocuğun dünyanın her ülkesinde yeri annesinin yanındadır. Kader, şu anda çok kötü koşullar altında yaşamını sürdürmektedir. Öncelikle, küçük kızın sağlıklı koşullarda yaşamına devam etmesini sağlayacak kararları alabilmek için Çocuk Mahkemesi"ne başvuracağız. Bu arada annenin velayet davası da Japonya"da devam edecek” dedi.

hürriyet