Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanlığı tarafından DTP milletvekillerine, bazı ülkelerin sınırdaki kentlerini de içine alan Türk Bayrağı ve Atatürk'ün asker üniformalı resminin de bulunduğu Türkiye haritası gönderildi. Haritada, "Bir gece ansızın gelebiliriz" tehdit yazısına da yer verildi.

Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanlığı tarafından DTP milletvekillerine gönderilen mektubu, posta kanalıyla odalarına ulaştırıldı. Mektubu açan milletvekilleri, diğer ülkelerin bazı bölgelerini de içine alan büyük "Misak-ı Milli" haritası ile karşılaştı. Haritanın üzerinde, mevcut milli sınırların dışında; Kürtlerin denetiminde bulunan Kuzey Irak'ın Erbil, Musul ve Kerkük, Suriye'nin Halep, Azerbaycan"ın Nahcivan Özerk Bölgesi, Gürcistan"ın Batum, Bulgaristan"ın Varna ve Kırcaali, Yunanistan"ın Selanik kenti ile Rodos adası, Kıbrıs"ın ise tamamı Türkiye haritası içerisinde gösterildi. Türkiye'nin komuşuları arasında bulunan Ermenistan'ın adı ise haritadan çıkarıldı.


'Unutturmayacağız'


"Alperen Ocakları Kayseri" yazan haritada büyük puntolarla "Bir Gece Ansızın Gelebiliriz" yazısı yer aldı. Kırmızı renkli haritanın altında ise, "Misak-ı Milli sınırlarını unutmayacağız, unutturmayacağız" ifadesine yer verildi. Kendilerine gönderilen haritalı, bayraklı mektubun tehdit amaçlı olduğunu belirten DTP'li milletvekilleri, görüş belirtmek istemedi. Bazı milletvekilleri yorumda bulunmaları halinde Alperenler'in muhatap kabul edilmiş olacağını, bazı milletvekilleri de benzer yüzlerce tehdit aldıklarını ve hedef gösterildiklerini ifade ederek, suç duyurusu yapılmasının yerinde olacağını vurguladı. İsmini vermek istemeyen bir milletvekili ise benzer bazı olaylar nedeniyle açılan tazminat davalarının kazanıldığına dikkati çekerek, "Kazanılan paralarla partiye gelir sağlayabiliriz" dedi.


İlk tehdit değil

DTP Genel Merkezi önünde bayrak eylemi yapan Alperen Ocakları, DTP"nin Kürtçeye duyarlılık kazandırmak amacıyla düzenlediği "anadil kampanyası"nı protesto amacıyla bir süre önce parti genel merkezine bayrak ve Türkçe sözlük göndermişti. Alperenler'in, partiye, tehdit içeren mektuplar gönderdiği de belirtilmişti. Sakarya"da geçen yıl bir düğün salonunda DTP"lilere yönelik gerçekleştirilen linç girişiminden Alperenler sorumlu tutulmuştu.