Olaydan yara almadan kurtulan kadının krediyi tahsil için İstanbul'a geldiği öne sürüldü.

Ümraniye'de bir bankanın genel müdürlük binasında katıldıkları bir toplantıdan çıktıktan sonra kırmızı ışıkta bekleyen işadamlarının silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Saldırıda hayatını kaybeden Turkuaz Şirketler Grubu Genel Müdürü Hayri Ersoy'un cenazesi, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından memleketi Alanya'ya götürüldü. İşadamının cenazesinin bugün toprağa verileceği bildirildi. Yaralanan Kazakistan Türk İşadamları Derneği Başkanı (KATİAD) ve Turkuaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Pilge'nin hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

SALDIRGAN ŞAPKALIYDI

Türk işadamları tarafından 1992 yılında kurulan KATİAD ve Turkuaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Pilge ile şirketin CEO'su Hayri Ersoy, önceki akşam Kazakistan'daki bir bankanın yöneticisi olduğu iddia edilen Ubayda K. ile buluştu. 3'lü akşam saatlerinde bir bankanın genel merkezinde yaptıkları toplantı sonrası S.Ç'nin kullandığı Mercedes ile binadan ayrıldı. Otomobil, Carrefour AVM önündeki trafik ışıkları önünde durunca, arkadan koşarak gelen şapkalı bir kişi kurşun yağdırdı. Sürücü aracı hareket ettirerek olay yerinden uzaklaştırdı.

KAMERALAR YOKTU

Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, otomobilde bulunan Ubayda K. ile sürücü S.Ç'nin ifadesini aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren sürücü ile yabancı uyruklu kadının, silahlı saldırıda bulunan kişi veya kişileri görmediklerini söyledikleri öğrenildi. Yetkililer, olayla ilgili herhangi bir kamera görüntüsü ve görgü tanığının bulunmadığını ifade etti.

KREDİ ALDIĞI BANKA BATTI

Grubun, Kazakistan'daki bir bankadan kredi alarak yatırım yaptığı; ancak krediyi ödeyemeden bankanın battığı belirlendi. Batan bankanın yöneticisi olan Ubayda K'nın da kredinin ödenmesi nedeniyle İstanbul'a geldiği ileri sürüldü. Bu arada, toplantının gerçekleştiği bankadan yapılan açıklamada, “10 yıldır müşterimiz olan bu kişiler içeriğini söyleyemeyeceğim bir iş görüşmesi için geldiler. Olaya biz de çok üzüldük” denildi.


Kazakistan'da şok etkisi

Yaklaşık 17 senedir Kazakistan'da faaliyetlerde bulunan Turkuaz Şirketler Grubu sahibi ve genel müdürüne yönelik silahlı saldırı, Kazakistan'da şok etkisi yaptı. Zeki Pilge, 2003 yılında Kazakistan'ın en iyi yabancı yatırımı seçilmiş ve ödülünü Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in elinden almıştı. Şirketin ülke ekonomisine yıllık katkısı ise 30 milyon dolar olarak tahmin ediliyor./yeni şafak