Hakkında "çıkar sağlamak"tan dava açılan İliç Savcısı Bayram Bozkurt, Ergenekon örgütüne karşı mücadele ettiği için hedef seçildiğini savunarak, “Sürekli takip edilmekteyim. Arabama iki defa kene konuldu” dedi. Bozkurt, bu bilgiyi, kendisinin içki içmediği bir gecede albayların alkolün verdiği rahatlıkla ağızlarından kaçırdığını öne sürdü.

YETKİLİ olmadığı bir iş için çıkar sağlamak iddiasıyla hakkında Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi"nde dava açılan İliç Savcısı Bayram Bozkurt, savunmasında ilginç iddialarda bulundu. 4,5 aydır rapor kullanan Bozkurt, Ergenekon örgütüne karşı mücadele ve eylemlerini deşifre ettiği için hedef seçildiğini savunarak, “Sürekli takip edilmekteyim. Arabama iki defa kene konuldu” dedi. Savcı Bozkurt"un 1 albay, 4 jandarma istihbarat subayı ve 3 MİT mensubunun tutuklandığı Ergenekon soruşturmasını yürüten Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal"a tanık olarak ifade verdiği de anlaşıldı.

Kendisini şikâyet eden kişi ile bir yüzbaşıyı Ergenekon"a gelir sağlamak için Munzur Dağları"nda Hint keneviri ekmekle suçlayan savcı Bozkurt, 16 ilin alay komutanı, 3. Ordu"dan birkaç general ve 12 albayın "Seminer" adı altında iki gün toplanıp yerel seçimler sonrası uygulamaya konulmak üzere 3 aşamalı darbe planı yaptığını iddia etti. Bilgileri kendisinin içki içmediği gecede albayların alkolün verdiği rahatlıkla ağızlarından kaçırdığını öne süren Bozkurt, bu planın belgesinin daha sonra ortaya çıktığını (Albay Dursun Çiçek imzalı olduğu öne sürülen belge) iddia etti.

İşte savcının iddiaları

Erzincan"ın İliç İlçesi Savcısı Bozkurt, Adalet Bakanlığı Müfettişliği"ne verdiği 12 sayfalık savunmasında şu iddialarda bulundu:

ALTIN MADENİ: Altın madeniyle ilgili soruşturma açıldıktan sonra bölgedeki bir aşiretin önde gelenlerinden R.K., M.G., M.S. ve maden şirketinin o zamanki başkan yardımcısı İ.P. bana karşı yıpratma politikası başlattı.

RAMAZANDA İÇKİ: İlçe jandarma bölük komutanı Yüzbaşı Y.S., 5 kişilik gönüllü korucu ekibiyle dağlara çıkıp define peşinde koşuyor, içki içiyorlardı. 2008 ramazanında Yüzbayı Y.S. ile “Albay” lakaplı kahveci M.M. halkın içinde gündüz açıktan içki içtikleri için durumu valiliğe bildirdim, bana tavır aldılar.

GİZLİ TANIK, MİLLİ ATLET: Milli atlet İ. bana Ergenekon örgütünün bilgi, silah ve uyuşturucusunu yıllarca taşıdığını, çok şey bildiğini, infazdan korktuğunu söyledi, ağladı. Ara sıra emniyete bilgi veriyordu. Onu Ankara"ya gönderdim, gizli bir yerde kalıyordu.

ALBAYLARLA AV: Bu kişi beni Erzincan"da görevli 7-8 albayla tanıştırdı. Bana ait arazili arabayla ava gidiyorduk. Bu komutanlar bölgede Ergenekon adına faaliyet gösteriyorlardı. Topladığım bilgileri Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal"a verdim.

ERGENEKON KENEVİRİ: Munzur Dağları"nın zirvesi Hint keneviriyle dolu olduğu halde mayın korkusuyla o bölgeye gidilmez. B.B."nin (Savcı Bozkurt"u şikâyet eden isim) Ergenekon adına Munzur"a ve köylere kenevir ektirdiğini öğrendim.

ERGENEKON KURBANI ALBAY: 2008 ağustosunda korucular İliç-Kemah arasında askeri tankın termal kamerayla tespit ettiği teröristlerin "Ateş etmeyin" emriyle geçirildiğini söyledi. Birkaç gün sonra Kemah"ta 10 askerimiz şehit edildi. Ergenekon"un kurbanı oldu.

JANDARMA TAKİBİ: İl jandarma komutanı (Albay Recep Gençoğlu Ergenekon"dan tutuklandı) iki istihbaratçıyı peşime taktı; Erzincan İl Jandarma İstihbarat Kısım Amiri Ş.B. (Ergenekon suçlaması ile tutuklandı) ve astsubay H.Ç.

ERGENEKON KENESİ: 4 aydır İzmir"deyim. Rahatsızlığım nedeniyle raporluyum. Sürekli takip edilmekteyim. Arabama iki defa kene konuldu. Beni takip eden bir araç daha yenice arabamın fren sistemini arkadan bilgisayarla bozmaya çalıştı, el freni ve sigortalar attı.

TERÖRİST SALDIRISI: Bu örgütün planıyla teröristler önümü kesmiş ve aracıma teröristler tarafından ateş edilmiştir. Milli atlet İ. örgütün kullandığı diğer itirafçıları yanıma getirdi, bunlar gizli tanık olarak ifade verecek.

İddialar ve savunma

SAVCI Bayram Bozkurt"a yönelik suçlamalardan bir bölümü ve savunması şöyle:
1- Arif Buran"a açılmış davayla ilgili “Hakim Bey"le görüştüm, zor ikna ettim, yalnız Hakim Bey"i balayına gönderme sözü verdim” diyerek 1.750 TL istediği,
* Soyut iddiadır, kasıtlı yapılmış bir planın parçasıdır.
2- Divriği Kalesi"ne İ.K., Ş.T., Z.E., B.B. ve 3 kişiyle birlikte kaçak kazıya gittiği, polisin iki kişiyi yakaladığı, savcı ve diğerlerinin kaçtığı,
* Savunmada bu suçlamaya verilen bir yanıt yok.
3- İliç"teki altın madeniyle ilgili çevreyi kirletme suçundan yürüttüğü soruşturmada maden şirketinden rüşvet istediği (ayda 4 bin TL),
* Şirketten aylık 4 bin lira almadım. Gelirim bana yetmektedir. Böyle harici bir gelirim olsa önce kredi kartı borcumu kapatırdım.
4- MHP İlçe Başkanı İ.K. ile Kayacık Köyü"ndeki türbede izinsiz kazı için jandarma komutanına teklif götürdükleri, bu işte emniyet amiri ve hakim M. Bey"in de ortak olduğunu söyledikleri iddiası,
* Savunmada bu suçlamayla ilgili yanıt yok.

vatan