Büyük ilgi gören fotoğraf sergisinin açılışı, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kireç tarafından yapıldı. Kale Sanat Merkezi’nde 10 gün seriyle açık kalacak olan sergiyi açan Sema Özevin, Kocaeli Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik ve Fotoğraf Ana Sanat Dalı, Fotoğraf Bölümü’nde eğitimini sürdürüyor. Serbest çalışmalarını farklı kurumsal reklam ve tanıtım çekimleri ile yemek fotoğrafı konularında odakladı. Belgesel alanında ise doğum ve ölüm temaları ile yerel emeği anlattığı Pişmaniye belgeselini çalıştı.
Fotoğraf sergisinin açılışına gösterilen ilgiöden son derece mutlu olduğunu belirten Sema Özevin, “Bütün hayatı İzmit’ te geçmiş biri olarak şehrim adına bir çalışma yapmak istedim. İzmit’ i anlatmanın en iyi yollarından bir de pişmaniyeden geçmekteydi. İmalathanede çekilen fotoğraf ve videolarla projelendirilen bu belgesel çalışma yerken tel tel olan her ne kadar eski koşullarda üretilmeyim makineleşme olsa da insan emeğinin ürünü olan pişmaniyenin emek ve insan buluşması ile nasıl yapıldığını anlatmaktadır. İmalat aşamasında geçirdiğim uzun çalışma saatleri içerisinde kendimi orada elimine ettikten sonra çektiğim fotoğraf ve videoları izleyiciyle ilk buluşturan olmaktan şehrim ve sanatım adına mutluyum” dedi.
Pişmaniye belgeseli ile şeker, su, un ve yağ gibi gıda maddelerinin buluşmasıyla, tel tel pişmaniye olana kadarki hikaye fotoğraf ve video olarak projelendirildi. Bu proje insan emeğinin ürünü olan pişmaniyeyi emek ve insan buluşması olarak fotoğraf ve kısa filmi ile bu konuda yapılmış ilk ve tek çalışma olarak biliniyor. Birçok ulusal ve uluslararası ödül kazanmış olan Sema Özevin’in bu belgesel çalışması iki ödüle layık görüldü. Bu eser sanatçının ilk belgesel filmi ve kişisel sergisi. Pişmaniye fotoğraf projesi bugüne kadar 2011-Fotogen Sami Güner Kupası Fotoğraf Gösteri Yarışması, 2010-7.International Photographic Exhibition Adana Rotary Fotoğraf Yarışması, Adana Büyükşehir Belediyesi, Altın Koza Baskı ve Portfolyo, Altın Koza Gümüş Madalya ve 2010 Petrol-İş Kocaeli Şubesi “Emek ve İnsan” Fotoğraf Yarışması’nde çeşitli dereceleri ve ödülleri bulunuyor.
02.20110703175817.jpg