Ardahan'da 27 tesisin açılışını yaparken CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklenen Başbakan Tayyip Erdoğan "Beyefendi siyasete dışarıdan kaynak yaparak geldi" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, "Bu beyefendi de siyasete dışardan böyle kaynak yaparak geldi, genel başkan oldu. Şimdi hızını alamadı, Türkiye'nin bütün ekonomik meselelerini de kendi ismiyle maşallah kendince çözüyor'' dedi. Helikopterle gittiği Ardahan'da, 27 kamu tesisinin toplu açılış törenine katılan Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

'CIĞIZA CUR BAHANE'

Biz hizmet üretiriz, eser üretiriz, çare üretiriz. Ama birileri de sadece ve sadece dedikodu üretir, iftira üretir, yalan üretir. Türkiye genelinde bunu nasıl yaşıyorsak işte Ardahan'da da aynısını yaşıyoruz. Ardahanlıların bir sözü vardır. 'Cığıza cur bahane.' Yani kişi oyunu bozmaya, mızıkçılık etmeye niyetliyse her türlü bahaneyi bulur. İşte bunlar böyle, bunların Ardahan'da gösterebilecekleri tek bir eserleri yoktur. Ama oyun bozmak, hizmetleri engellemek için de ellerinden geleni yaparlar.

(Kılıçdaroğlu için) Bunların işi hiç bir zaman yapmak olmadı, bunlar ne zaman geldiyse bozmakla ilgilendi.

Ardahanlılar der ya 'Ağustos'ta suya girseler balta kesmez, buz olur.' Ne zaman iktidara ortak oldularsa, o zaman Türkiye ekonomik krizlere maruz kaldı, diz boyu yoksulluğa, yolsuzluğa maruz kaldı. Türkiye benzin kuyruklarını, margarin kuyruklarını gazyağı, kıyma kuyruklarını bunların dönemlerinde gördü. 5 sente muhtaç hale geldi.

Türkiye'de hazinesi ne zaman dolduysa, faizler enflasyon ne zaman düştüyse; bunlar geldiler hazineyi boşalttılar, faizleri, enflasyonu tarihin en yüksek seviyesine çıkarttılar. Yapanla bozanı birbirinden ayırın. Hizmet üretenle iftira üreteni birbirinden ayırın.

Birileri çıkıyor, kendi şahsına, kendi ismine keramet izafe ediyor. 'Kaynak benim' diyor... Hani, bir kuyrukta beklerken, birileri arkadan gelip araya girince, 'kaynak yaptı' derler ya... Bu beyefendi de siyasete dışardan böyle kaynak yaparak geldi, genel başkan oldu. Şimdi hızını alamadı, Türkiye'nin bütün ekonomik meselelerini de kendi ismiyle maşallah kendince çözüyor.

Anadolu'da, hiçbir işe yaramayan buluşlar için bir benzetme yapılır. 'Con Ahmet'in devridaim makinesi' derler.

Bunların ekonomiye buldukları kaynak da işte tıpkı 'Con Ahmet'in devridaim makinesi'ne benziyor. Fiziki imkânlar olarak sıkıntı yok ama öğretmen noktasında problem var. Buraya öğretmen gönderiyoruz ama asaleten atanınca hemen yasalardaki boşluklardan istifade ederek batıya gidiyor. Şimdi onun da çözümünü bulacağız.

sabah