Yapılan değerlendirme sonucu Aydın’da bu yıl okullarda şiddet ve asayiş olaylarının geçen yıla oranla yüzde 10 oranında azaldığı tespit edildi. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’un talimatıyla okullarda alınan güvenlik tedbirleri ve artan rehberlik hizmetleri sayesinde bunalıma giren öğrencilerin daha kısa sürede kendisini toparladığı belirlendi. 
Kurul başkanı ve Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, 2010-2011 döneminde Aydın’da 29 bin 496 öğrenci, 9 bin 143 anne-baba ile birebir görüşülerek sıkıntı yaşayan öğrencilerin sorunlarının çözüme kavuşturulduğunu belirtti. Yapılan çalışam kapsamında da 2 bin 163 rapor görüşüldü. 
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Vali yardımcısı Muhsin Çatmadım Başkanlığı’ndaki toplantıya görevine yeniden başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Aydın Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri ile İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, Şube Müdürleri, sendika temsilcileri ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti adına Bülent Çam katıldı. 
“BUNALIMA GİREN ÖLMEK İSTİYOR”
2010-2011 yılı çalışmalarının ve yaşanan olayların değerlendirildiği toplantıda, Batı illerinde ve ekonomik düzeyi biraz daha gelişmiş olan ailelerin çocuklarında doyumsuzluk oranının daha fazla olduğu, Doğu illerinde ve ekonomik düzeyi zayıf olan ailelerde ise çocukların mağdur olduğu görüşüne varıldı. 2010-2011 eğitim öğretim yılında Aydın merkezdeki okullarda 68 olay meydana gelirken, yaşanan bu olaylardan 58 öğrenci mağdur oldu, olayların şüphelisi olduğu tespit edilen 78 kişi hakkında da yasal işlem yapıldı. Öte yandan yıl içinde 31 öğrenci değişik nedenlerle intihar girişiminde bulunurken, bunlardan 3’ü kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bu olayların yüzde 70’i meslek liselerinde meydana geldi. Bu yıl olaylarda, artan öğrenci sayısına rağmen geçen yıla oranla yüzde 10 azalma yaşandığı belirtildi. 
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, rehberlik eğitimlerine büyük önem verdiklerini belirterek “Yıl içersinde rehber öğretmenlerle aylık toplantılar yapıldı. Özellikle riskli öğrenciler konusunda aileler başta olmak üzere okul idarecileri, öğretmenlerle birlikte çalışıldı. Bunun da neticesi olarak geçmiş yıla göre ciddi oranda vaka azalması rakamlarla tespit edildi” diyerek bu kapsamda kendilerine her türlü desteği veren Aydın Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür etti.