Piyasaya faizle para verdiği ileri sürülen Doğan Demir, 13 Mart 2009 günü daha önceden para yardımı yaptığı İ. K. ile T. A."dan alacağı olan toplam 4 bin lirayı tahsil edeceğini söyleyerek evden ayrıldı. Aradan 3 gün geçmesine rağmen eve dönmeyen Demir"in hayatından endişe eden yakınları, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarmaya başvurarak, bulunmasını istedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü"ne bağlı Kayıp Kişiler Büro Amirliği"nde ifade veden Zeynel Demir, kardeşinin İ. K."den 3 bin 500 lira, T. A."dan de 500 lira alacağı olduğunu, parayı tahsil edeceğini söyleyip onlarla görüşmeye gittikten sonra dönmediğini anlattı. Zeynel Demir, üzerinde de 10 bin lira bulunan kardeşinin, parası için öldürülmüş olabileceğini ileri sürdü. Zeynel Demir"in ifadesi üzerine harekete geçen polis ekipleri, İ. . ile T. A."yı aramaya başladı.

KOL SAATİNDEN TEŞHİS EDİLDİ

Cinayet büro ekipleri, İ.K. ile T.A.'ya ulaşmaya çalışırken, geçen cuma günü akşam saatlerinde Aladağ İlçesinde ormanlık alanda, göğsünden bıçaklanarak öldürülmüş bir erkek cesedi bulundu. Cesedin aranan Doğan Demir olabileceğini değerlendiren jandarma ekipleri, yakınlarına haber verdi. Cesedi inceleyen yakınları üzerindeki elbise ve kol saatinden Doğan Demir"i teşhis etti.

GSM şirketiyle temasa geçen polis, Doğan Demir"in cep telefonu numarasından en son İ. K. ve T. A. ile görüşme yaptığını saptadı. Cinayet ile ilgili Aladağ İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri soruşturmayı sürdürürken, olayı aydınlatmak için polis de jandarmaya yardımcı oldu. İ.K. ile T.A.'nın üzerlerine kayıtlı otomobil bulunmadığının belirlenmesinin ardından soruşturmayı genişleten ekipler, zanlıların olay sırasında kiralık araç kullanmış olabileceklerini düşünerek, oto kiralama şirketleriyle temasa geçti. Polis oto kiralama şirketleriyle tek tek görüşme yaptı. T. A."nın, Doğan Demir"in ortadan kaybolduğu gün 01 BU 669 plakalı otomobili kiraladığı anlaşıldı. Otomobile el koyan polis, incelemek için Emniyet Müdürlüğü"ne getirdi.

BULUNAN KAN PIHTISI KURBANA AİT

Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri, delileri yok etmek amacıyla 2 kez yıkandığı anlaşılan otomobilde en son kriminal teknikleri kullanarak iz araştırması yaptı. Ultraviyole ışınlarla otomobilin her yerine bakan Olay Yeri İnceleme ekipleri, aracın bagajında ve el freninin altında kan izlerine rastladı. Özel ilaçlarla belirginleştirilen ve Doğan Demir"in DNA"sıyla karşılaştırılan kan pıhtısının benzer olduğu ortaya çıktı. İnceleme sonucunda otomobilde öldürülen Doğan Demir"in daha sonra bagaja koyulup, cesedin bulunduğu yere kadar götürülüp, atıldığı ortaya çıktı.

Polis ekipleri kısa süren çalışma sonucunda cinayeti aydınlatırken, Doğan Demir"in yakınlarının kendilerine ulaşmaya çalıştığını öğrenen İ. K. ile T. A., kayıplara karıştı. Polis ve jandarma ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

Hürriyet