Erzincan Başsavcısı Cihaner'in geçen yıl Ergenekon kapsamında gözaltına alındığı anda çekilen fotoğrafları 'Fay Hattında Erzincan' adlı kitapta yayınlandı. Fotoğraflarda Cihaner'in koluna giren polisler görünüyor.

CHP'den milletvekili aday adayı olan İlhan Cihaner'in, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde kendisini gözaltına almaya gelen Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'la ve koluna giren polislerle çekilmiş fotoğrafları Erzincanlı gazeteci Kemal Özdemir'in hazırladığı kitapta yayınlandı.

Özdemir'in bugün raflarda yerini alacak 'Fay Hattında Erzincan' adlı kitabında Erzincan'daki Ergenekon soruşturması süreci anlatılıyor.
Soruşturma kapsamında kendisini gözaltına almak üzere Erzurum'dan gelen Özel Yetkili Savcı Osman Şanal'la makamında sert bir tartışmaya giren ve 'Bu eşkıyalıktır, direneceğim' diyen Cihaner'in dediği gibi direndiği bu kitapta yer alan fotoğraflarla belgelendi. Fotoğraflarda Cihaner'in makam odasındaki aramanın ardından koluna giren Terörle Mücadele polislerine karşı çıktığı ancak buna rağmen ekip otosuna götürüldüğü görülüyor.



AYNALI ODA İDDİASI

Bu gözaltının ardından tutuklanan ve 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Cihaner'in Erzincan Adliyesi'nde bazı şüphelileri sorgularken aynalı bir oda kullandığı iddiası da kitapta yer alıyor.

Cihaner'e yönelik Şubat 2010'daki baskın sırasında Savcı Şanal ve polislerin bu odadan haberdar olmadığı da iddialar arasında bulunuyor.



DUA KİTABIYLA GELEN MESAJ

Kitapta yer alan iddialardan birisi de gözaltına alınan MİT Bölge Müdürü Şinasi Demir'in kendilerine ihtiyaçlarını soran polise havlu, üst baş gibi ihtiyaçların yanı sıra okumak için birkaç kitap istemesi. İddiaya göre Demir'in istediği dua kitabındaki incelemede içerisinde küçük bir not kağıdı üzerine 'Sonuna kadar arkanızdayız' şeklinde bir mesajı bulunmuş.

Şanal: Sizi yanımızda götüreceğiz
Cihaner: Hukuk dışı direnirim




İlhan Cihaner'in gözaltına alındığı dönemde makamında Osman Şanal'la yaptığı tartışmanın polis kamerası görüntüleri televizyonlarda yayınlanmıştı.

Bu görüntülerde Erzurum'dan gelen Savcı Şanal ile Başsavcı Cihaner karşı karşıya oturuyor. Şanal, yakalama ve gözaltı kararını Cihaner'e veriyor. Mahkeme kararını şaşkınlık içinde okuyan Cihaner, 'Evrakta sahtecilik, iftira, tehdit ne için bunlar' diye soruyor. Şanal'ın 'Anlatacağız' sözleri üzerine Cihaner, 'Bunu yapamazsınız. Hukuk dışı, direneceğim. Bunu yapamazsınız arkadaşlar' diyor.
Şanal'ın 'mahkeme kararını uyguluyoruz' karşılığı vermesi üzerine İlhan Cihaner 'Bu karar da eşkıyalıktır' diye devam ediyor. Şanal ise 'Sizi yanımızda götüreceğiz İlhan Bey' diyerek gözaltına alınacağını tekrarlıyor.

Akşam