Doğumundan itibaren sürekli küvözde tutulan ve yaşam savaşını kaybeden çocuğun babası, "Kızımı hiç solunum cihazının borularına bağlı olmadan göremedik. Onu cihaza bağlı olmadan photoshop'layabilecek kimse var mı?" diye sordu, sayısız kullanıcıdan destek gördü.

ABD'nin Ohio eyaletinde yaşayan 'steffel07' kullanıcı isimli Nathen Steffel, kızı Sophia'nın solunum cihazına bağlı fotoğrafını paylaşarak, kullanıcılardan yüzünün cihaz boruları olmayan hâlini hazırlamalarını rica etti.

Karaciğer hemanjiomu olarak da bilinen bir hastalık nedeniyle organındaki damar tümörüyle dünyaya geldiği belirtilen Sophia bebeğin fotoğrafına kullanıcılar hemen reaksiyon gösterdi.

Kızının kısa süren yaşam hikâyesini anlatan acılı baba, doğum öncesi ultrasonda hastalıktan haberdar olduklarını ancak ne kadar ölümcül olabileceğini bilemediklerini söyledi.

Gördüğü ilgi karşısında duygusallaşan Steffel, daha sonra gelen photoshop'lu fotoğraflar için teşekkür etti.

Steffel, internet haber sitesi BuzzFeed'e yaptığı açıklamada, "Sadece bir tane kaliteli bir fotoğraf olmasını istiyordum. İnsanların tepkileri inanılmaz oldu. Şu an kızımız Sophia'nın birbirinden güzel fotoğrafları var" dedi.

Steffel, "Bazı ressamlar da kızımın portresini e-postama gönderecek kadar ince harekette bulundu. Tüm bunlar, insanların bu tür bir durum karşısında ellerindeki işi bırakıp bana fotoğraf hazırlayabilecek veya başsağlığı dileyecek kadar duyarlı olduğunu da anlamamızı sağladı" ifadesini kullandı.

Steffel, "Kızımın tek bir fotoğrafıyla sayısız insana dokunabilmesi müthiş" diye konuştu.