Trafik kazasında ölen oğlunun organlarını bağışlayan babanın, oğlundan alınan organların konulduğu özel kaba çaresizce bakışı yürekleri dağladı.

Bursa"da bisikletiyle gezerken otomobilin çarpması sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 9 yaşındaki Uğurcan Bayram"ın, böbrekleri ve karaciğeri organ bekleyen hastalara nakledildi.

Oğlunun organlarını bağışlayan baba Turgut Bayram"ın, oğlundan alınan organların konulduğu özel kaba çaresizce bakışı, görenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Karacabey ilçesine bağlı İkizce Köyü"nde 10 yıl önce evlenen Şefika-Turgut Bayram çifti, ilk çocukları Uğurcan"ın dünyaya geldiği ilk aylarda, "şŞiddetli geçimsizlik" gerekçesiyle anlaşarak boşandılar. Babası Bursa"da çalışan Uğurcan, İkizce Köyü"nde annesinin yanında kaldı. Bu yıl taşımalı sistem ile Karaağaç Şehit Serkan Kanat İlköğretim Okulu 4"üncü sınıfa giden Uğurcan, geçen pazartesi günü bisikletiyle gezerken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Ambulans ile önce Karacabey Devlet Hastanesi"ne getirilen Uğurcan, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi"ne sevk edildi. Yoğun bakımda tedavisi süren talihsiz öğrencinin önceki gün beyin ölümü gerçekleşince refakatçi olarak bekleyen babasından çocuğunun organlarını bağışlaması istendi.

“Oğlumu organlarıyla yaşatmak istiyorum” diyen Turgut Bayram, teklifi kabul etti. Oğlunun organlarının alınıp, cenazesinin kendisine teslim edilmesi için hastane kapısında bekleyen Turgut Bayram, ameliyathaneden çıkartılan oğlunun böbreklerinin konulduğu özel kabı sedye üzerinde görünce kahroldu. Oğlunun organlarına acı içersinde çaresizce bakan ve ağlamamak için kendisini güçlükle tutan Turgut Bayram"ı görenler, “Bir baba için zor bir an” dediler.

Böbrekleri Hacettepe ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine, karaciğeri ise İstanbul"da Florance Nightingale Hastanesi"ne gönderilen Uğurcan Bayram, annesiyle yaşadığı İkizler Köyü"nde gözyaşları ve ağıtlar arasında toprağa verildi.