Manisa'da kayıp ihbarı üzerine yaklaşık bir aydır aranan 38 yaşındaki Yakup Arslan'ın boş tarlada başından vurulup öldürüldükten sonra gömülen cesedi bulundu. Yakup Arslan'nı, inşaatta çalışırken babasının ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle 27 yaşındaki C. K.'nin öldürdüğ ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak C.K. ve iki arkadaşı gözaltına alındı.


İnşaat işçisi Yakup Arslan'dan haber alınamayınca ağabeyi Mehmet Derviş Arslan, 7 Ağustos günü polise kayıp ihbarında bulundu. Geniş çaplı araştırma başlatan polis, Yakup Arslan'ın inşaattan düşüp ölen iş arkadaşı Ahmet K.'nin oğlu C.K. tarafından sorumlu tutulup tehtit edildiği bilgisine ulaştı. Soruşturmayı derinleştiren polis, araştırmayı C.K. üzerinde yoğunlaştırıldı.


PEŞ PEŞE YAKALANDILAR
C.K.'nın ablasının evinde olduğu ihbarı üzerine polis ekipleri, akşam saatlerinde adrese operasyon düzenledi. Polisi görüp kaçmaya çalışan C.K. yakalanarak gözaltına alındı. C.K. ilk ifadesinde, Yakup Arslan"ı öldürdüğünü, 32 yaşındaki E.B. ve 34 yaşındaki S.K.'nin de kendisine yardım ettiğini söyledi. C.K.'nın ifadesi doğrultusunda E.B. ve S.K. de gözaltına alındı.


E.B. ise ilk ifadesinde, C.K.'nin Yakup Arslan"ı bir el başına, 3 el de karın boşluğuna ateş ederek öldürdüğü, bilgisini verdi. E.B.'nin ifadesi doğrultusunda öldürülen Yakup Arslan"ın cesedi, Barboros Mahallesi Gediz Ovası yeni açılan çevre yolu kenarındaki boş tarlada toprağa gömülmüş olarak bulundu.


Yakup Arslan'ın cesedini arama çalışmalarını yakından takip eden Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, “Teşkilatımdaki polisime teşekkür ediyorum, olayı faili meçhul bırakmayıp aydınlattıkları için. Soruşturmayı çok yönlü sürdürüyoruz” dedi.


Yakup Aslan'ın ağabeyi Mehmet Derviş Arslan ise, “Bulunacağı yönünde hiç şüphemiz olmadı. Polise bu konuda sonuna kadar güvendik. Fakat kardeşimi sağ olarak değil, ölü olarak bulduk. Bizim için önemli olan onun bir şekilde bulunması idi. Kardeşim bir şüphe üzerine infaz edildi. Oysaki bir yıl önce ölen kişi ile aynı inşaatta çalışmaktan başka suçu yoktu. Onu nasıl kazayla ölen bir kişinin ölümünden dolayı sorumlu tuttular, bunu da anlamış değilim” diye konuştu.


Gözaltına alınan zanlıların işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildikleri bildirildi.Hürriyet