Alınan bilgiye göre, çalışma yürüten narkotik ekipleri, takibe aldıkları bir tıra Silivri'de operasyon düzenledi. Aracın içerisinde yapılan aramada, narenciye yüküne gizlenmiş paketler halinde 155 kilogram eroin ele geçildi. Olayla ilgili, tır sürücüsü ile Zonguldak'ta görevli bir astsubay ve İstanbul'da görevli bir uzman çavuşun da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan uzman çavuşun Halkalı'daki evinde de 20 kilogram eroin maddesi ele geçirildi.

-DİĞER OPERASYONLAR-

Bu arada, Fatih, Kağıthane, Kadıköy ve Ümraniye'de düzenlenen operasyonlar sonucu 70 kilogram eroin ile 75 kilogram morfin maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili 1'i Tanzanya, 3'ü Somali uyruklu olan 7 kişi gözaltına alındı.

Hakkari Yüksekova'dan İstanbul'a getirildiği ve yurt dışına götürülmek istendiği bildirilen uyuşturucunun dağıtım ve sevkıyatından Tanzanya uyruklu Abraham M'nin sorumluğu olduğu, şüphelinin aynı suçtan emniyette kaydının da bulunduğu öğrenildi. Somali uyruklu 3 kişinin ise uyuşturucu şebekesi tarafından kurye olarak kullanıldıkları bildirildi.

Öte yandan, Gaziosmanpaşa Hürriyet Mahallesi'nde bir eve düzenlenen operasyonda da, 7 kilogram esrar maddesi ile 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçiren polis, Ş.K. ile eşi L.K'yı gözaltına aldı. Ş.K'nın benzeri suçlardan sabıkalı olduğu belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerin ilgili adliyelere sevk edildikleri bildirildi.