Okulun en başarılı öğrencilerinden biriydi. Bugün ilk kez derse girmedi. Karne gününün yaklaşması nedeniyle hafifleyen dersleri de fırsat bildi ve arkadaşıyla gezmeyi tercih etti. Ama sahil yolunda bir otomobilin altında kalarak feci şekilde hayatını kaybetti. Rasim can Güroğlu'nu okulda zannederken kanlar içinde cadde ortasında yatarken bulan anne baba ve ablanın feryatları yürekleri ise dağladı.

Kaza, Ataköy Sahilyolu'ndaki kaza saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Derse girmek yerine bir arkadaşıyla gezmeye çıkan Ataköy İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Rasim Can Güroğlu, yolun karşısına geçmeye çalışırken bir aracın çarpması sonucu ağır yaralandı. Kötü haberi alarak olay yerine koşan Güroğlu ailesi sinir krizleri geçirdi.

Küçük çocuğu sağlık ekipleri kalp masajıyla yaşama döndürmeye çalışırken dizlerinin üstüne çöken anne Ayşegül Güroğlu, oğlunun elini tuttu. Bir taraftan oğlunun eline dokunurken diğer yandan " Ben seni böyle mi gönderdim okula oğlum" diye feryat eden anne yürekleri dağladı. Bu sırada abla Didem ile baba Levent Güroğlu da sağlık ekiplerinin çalışmasının yaşlı gözlerle izledi. Sağlık ekiplerinin çabalarına rağmen Rasim Can hayata döndürülemedi. Şok geçiren sürücü Kadir Murat İlbar gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Okul yetkilileri hafta sonu karnesini alacak Rasim Can Güroğlu'nun oldukça başarılı bir öğrenci olduğunu belirtirken derse girmediğini ilk kez gördüklerini ifade ettiler.

HÜRRİYET