Ergün, evin en küçük çocuğu Furkan"ı da korkup saklandığı kapı arkasında bularak öldürdü

Çatalca"ya bağlı Halaçlı köyünde yaşayan Necdet Ergün (31), sevdiği kızla evlenememesinden sorumlu tuttuğu ağabeyi ve yengesi ile 4 yeğenini öldürdü.
Çalıştığı fabrikadan 2 yıl önce çıkarılan Necdet Ergün, günlük işlere giderek geçimini sağlamaya çalıştı. Ergün, bir süre önce de sevdiği kızı “Önce doğru dürüst bir iş bul” diyerek kendisine istemeyen ağabeyi İsmet Ergün (44) ve yengesi İlknur Ergün"le (34) görüşmemeye başladı. Babaları Kamil Ergün"ün hayatını kaybetmesinin ardından ağabey ve kardeş barıştı. Ancak iki hafta önce köy meydanında karşılaşan Necdet Ergün ile ağabeyi İsmet Ergün arasında tartışma çıktı. Necdet Ergün, tartışma sırasında ağabeyine “Bir kız sevdim. Onu bana almadınız. Beni bitirdiniz, hayatımı mahvettiniz” diye bağırdı. Bu tartışmanın ardından yine küsen 2 kardeş, dün gece köy meydanında tekrar karşılaştı. Elindeki av tüfeğini ağabeyi İsmet Ergün"e doğrultan Necdet Ergün, köylülerin gözleri önünde, “Sen beni bitirdin, ben de seni bitireceğim” dedi ve tetiği çekerek ağabeyini öldürdü. Ağabeyinin evine giden Ergün, yengesi İlknur Ergün"ü de vurarak öldürdü.

Saklandı ama kurtulamadı
Ardından yeğenlerinin uyuduğu odaya giren Ergün, bu kez belindeki ruhsatsız tabancasını çekti ve yeğenleri İlkhan (11), Nesrin (13) ile Hilal"e (14) kurşun yağdırdı. Kardeşler olay yerinde can verirken, Ergün, silah seslerini duyunca koşup saklanan evin küçük çocuğu Furkan"ı (9) aramaya başladı. Furkan"ı kapının arkasında saklanırken bulan Ergün, en küçük yeğenini de öldürdü. Ergün, elinde av tüfeği ve belinde tabancayla jandarma ekiplerine teslim oldu.

Milliyet