Sarp arazileri arazözler müdahale edemediği için binlerce zeytin ağacı göz göre göre yandı. Gece sabaha kadar devam eden yangında zeytin ağaçları alev alev yandı.
Dün akşam saatlerinde Çine Bedirler Köyü yakınlarındaki zeytinlik alanda alevler yükselmeye başladı. Arazinin sarp olması sebebiyle arazözlerin müdahale edemediği yangına Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 2 adet söndürme uçağı ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğü emrinde konuşlandırılan 3 adet helikopter müdahale etti. Kısa sürede Çine Aydın arasındaki dağları saran alevleri söndürmek kolay olmadı. Güneş batıncaya kadar yangına havadan müdahale yapıldı. Ancak yüzlerce dönüm zeytinlik alan alev alev yandı. Güneş battıktan sonra uçuş yapamayan helikopterler ve uçaklar çalışmalara ara verdi.
Bedirler dağını tamamen etkisi altına alan yangının çevredeki diğer dağlara sıçraması önlense de asırlık zeytin ağaçları sabahlara kadar yandı.
Çıkış sebebi henüz tespit edilemeyen yangınla ilgili soruşturma başlatılırken, yanan alanların çevresinde soğutma çalışmalarına devam edildi.