Söz konusu davanın sırf bir inat uğruna açıldığını savunan Şirinkaya, “Anadolu Lisesi öğretmenlerini mağdur edenler ortaoyununa devam ediyor” dedi.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Şirinkaya, Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi ile Anadolu Liselerine öğretmen ataması yapıldığını hatırlattı. Türk Eğitim-Sen'in açtığı dava sonucunda Danıştay 2. Dairesi tarafından yürütmenin durdurulduğunu ve söz konusu kararın iptal edildiğinin altını çizen Şirinkaya, “Bu kararlar sonucunda binlerce öğretmen mağdur duruma düşürüldü. Sırf iş yapmış görüntüsü vermek için ve inat olsun diye dava açan sendika; kendi üyeleri de mağdur olunca, vaziyeti kurtarmak adına hedef saptırmaya ve diğer kurumları hedef göstermeye çalışıyor. Çabaları ortaoyununa dönüşen Türk Eğitim-Sen'in yetkisini nerede ve kime karşı kullandığı bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Zaten tüm eğitim çalışanları, sendikacılığın bu olmadığını ve olmaması gerektiğini çok iyi biliyordu. Yetki eğitim çalışanlarına karşı değil, toplu görüşme masasında ve diğer mücadele alanlarında kullanılmalıdır” dedi.
Yetkili sendikanın sebep olduğu mağduriyeti gidermek için Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri nezdinde çeşitli girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Şirinkaya, Danıştay kararının en azından mağduriyetlerin giderilmesi için yeni bir çözüm bulununcaya kadar işleme konulmaması için çalışmalar yapıldığını açıkladı. Mağdur durumdaki öğretmenlerin eğitim öğretim yılı sonuna kadar okullarındaki görevlerine devam etmesi talebinde bulunduklarının altını çizen Şirinkaya, “Sınav kazanmış olanlar ile daha önce Anadolu Liselerinde çalışarak 2005/73 sayılı genelge gereği atanan ve Danıştay'ın kararıyla atamaları iptal edilenlerin atamalarının öncelikli olarak yapılmasını istedik. Bununla birlikte mağdur olan diğer öğretmenler için de en kısa sürede sınav açılması ve mağduriyetlerin asgariye indirilmesi için Bakanlık nezdindeki girişimlerimizin devam ediyor. Biz konunun takibini hassasiyetle sürdürüyoruz” diye konuştu.