Ekonomik krizin derinleştiği bugünlerde, seyir halindeki bir arabanın penceresinden binlerce dolar saçılması şok etkisi yaptı, tafik altüst oldu.

ABD'nin San Diego kentininin ana arterlerinden State Route 15 adlı otoyolda, seyir halindeki bir arabanın penceresinden zaman zaman avuç dolusu dolarların yola atılması tüm diğer sürücüleri şoke etti. Kısa süre sonra aslında polis araçlarının, bu arabanın peşinde oldukları anlaşıldı. Ama otoyola saçılan dolarları görenler tehlikeli olmasına rağmen arabalarını durdurup indiler ve saçılan parayı toplamaya koyuldular.

Böylelikle kaçmakta olan arabayı kovalamakta zorluk çeken polisler, filmleri aratmayan anlar yaşanmasına rağmen, kaçakları bir süre sonra yakaladı.

Bir ihbar üzerine, uyuşturucu kaçakçılarını takibe alan polis, kaçakçıların para saçarak takipten kurtulma çabasını boşa çıkardı.

Polis, kaçakları yakalamakta zorlandığını ancak, trafiği yeniden düzene sokmanın daha da zor olduğunu söyledi.

Otobana saçılan 20'şer dolarlık banknotlar halindeki paranın miktarının 17 bin dolardan fazla olduğu belirlendi. O anda oradan geçmekte olan pek çok sürücünün, tek banknot bırakaksızın, parayı toplayıp yollarına devam ettikleri anlaşıldı.