Ankara Atlı Spor Kulübünün ev sahipliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen organizasyon iki gün sürdü.

Yarışmaların ikinci gününde koşulan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kupası'nda biniciler kategorisinde Ankara Binicilik İhtisas Kulübü'nden Cankat Özdeş, "Caktuz" isimli atıyla birinci oldu.

Kupada yeni biniciler kategorisinde ise Antalya Binicilik ve Atlı Spor Kulübü'nden Alçin Yeşim Demir, "Contendro Burgo" isimli atıyla birinciliği elde etti.

TBMM ve Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda ayrıca Türkiye Binicilik Federasyonu Kupası, TBMM Kültür Sanat Kupası, Milli Egemenlik Kupası ve Gazi Meclisi Kupası da koşuldu.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini TBMM Başkanvekili Celal Adan, TBMM İdare Amiri Halil Özcan ve TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu takdim etti.

Öte yandan son yarışmadan önce gerçekleştirilen atlı cimnastik ve atlarla dans gösterileri, izleyicilerden büyük alkış aldı. Yarışmaları izleyen çocuklar için de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

AA