Microsoft yeni uygulama ile ilgili internette yaptığı açıklamada Bing'in Facebook arkadaşlarından konuyla ilgili bilgisi olabilecek olanları önereceğini duyurdu. Yeni menünün ismi: Bunu bilebilecek arkadaşlar

Bing bu insanları seçerken de Facebook'ta neleri beğendiklerine, profillerindeki bilgilere ve paylaştıkları fotoğraflara bakacak. Arama motoru, "Örnek olarak Kosta Rika'da dalışa gidebileceğiniz yerleri araştırıyorsunuz diyelim. Biz sizin için orada güzel bir dalış noktası bilen bir arkadaşınızı bulabiliriz. Orada bir fotoğraf çektirmiş olması yeterli'' diyor.

Yeni özellik Bing arama menüsünün sağında yer alıyor. Aramada Facebook'tan başka Twitter, Linkedin, Foursquare ve Google+ da Bing tarafından kullanılacak. İlk olarak ABD'de kullanıma açılacak özelliğin diğer ülkelerde ne zaman başlatılacağına dair bir bilgi henüz yok.

YÜZDE 90 KARAR VERMEDEN ARKADAŞINA DANIŞIYOR
Yenilikler dahilinde Bing'deki yeni bir menüde araştırılan konu ile ilgili bilgi ve öneri sunabilecek arkadaşların listesi bulunacak. Şirket böyle bir uygulama geliştirmelerinin nedeninin insanların yüzde 90'ının bir karar vermeden önce bir arkadaşa ya da uzmana danışıyor olması olduğunu söylüyor.

Anketlere göre ABD'de internet aramaları pazarının %15'i Bing'e ait. Bu alanda lider açık farkla Google. Google pazarın %66'sını kontrol ediyor.

B Riley & Co'nun internet uzmanı Sameet Sinha ''Sosyal etkileşimleri internet aramalarına dahil etmek bu alanın kutsal kasesi. İnsanlar birbirlerine internet kaynaklarından daha fazla güveniyorlar'' dedi. Sinha Bu yeni özelliğin Bing'e Google ile rekabet etme şansı vereceğini söylüyor.

HAMLE 5 YIL ÖNCEKİ ORTAKLIĞA DAYANIYOR
Bu yeni hamle Facebook ile Microsoft arasında 2007'de kurulan ortaklığa dayanıyor. Microsoft bu dönemde 240 milyon dolar ödeyerek Facebook hisselerinin %1.6'sını satın almıştı. Facebook halka açıldığında bu hisseler 1 milyar dolar değerinde olacak. Ancak bu yeni uygulama başarılı olursa Facebook kendi arama motorunu geliştirmek isteyebilir.

Dijital Pazarlama Ajansı Greenlight ''Facebook yarın bir arama motoru kursa pazarın %22'sini alır. Ve bu arama motorunun çok iyi olması falan da gerekmez. Facebook deneyiminin bir parçası olduğu sürece kullanılacaktır'' diyor.

Google da yakın bir zamana kadar 'gerçek zamanlı arama' kullanıyordu ancak daha sonra bu bölümü kapatma kararı aldı.