Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Adana ve çevre illerde çok sayıda dolandırıcılık olayına karışan Ayhan H'nin yakalanması için çalışma başlattı.

Ayhan H'nin sürekli yer değiştirdiğini, farklı kimlikler ve yaşam öyküleriyle kendisine yeni hedefler aradığını tespit eden ekipler, zanlının bu süreçte saç ve sakal stillerini de sürekli değiştirdiğini belirledi.

Zanlının ailesini yakın takibe alan ekipler, istihbarat ve teknik takip sonucu ''binbir surat'' olarak adlandırılan Ayhan H'nin, son olarak Çetin Başböyük adına düzenlenmiş sahte kimlikle şirket kurduğunu tespit etti.

Meydan Mahallesi 14 Sokak'taki iş yerini denetim altında tutan ekipler, Ayhan H. ofisine girerken operasyon düzenledi. Kısa sürede zanlının etrafını çeviren ekipler, Ayhan H'yi kaçmaya fırsat bulamadan yakaladı.

Zanlının üzerinde yapılan aramada, ruhsatsız bir tabanca, şarjör, 7 mermi, 2 sahte nüfus cüzdanı, bir sahte isimle düzenlenmiş ehliyet ele geçirildi. Ayrıca, Ayhan H'nin cüzdanında çeşitli bankalara ait ve değişik isimlere düzenlenmiş 12 adet kredi kartı bulundu.
Kredi kartları, incelenmek üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Ayhan H'nin hakkında, ''dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ile Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanuna muhalefet'' suçlarından 20 ayrı yakalama emri ve 8 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

SABAH