13 ayrı ildeki mahkemeler tarafından 14 yıldır aranan 'binbir surat' lakaplı K.A. İzmir'de gözaltına alındı. Zanlının, yakalanmamak için en az 4 ayrı sahte kimlik ve sürücü belgesi kullandığı belirlendi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Mardin'de bir firmadan kiralanan 55 SL 766 plakalı lüks otomobilin İzmir'e getirildiğini belirledi. Aracın, M.B.S. adlı aynı marka araçları parçalayıp satmaktan sabıkalı kişiye satılacağını öğrenen ekipler, M.B.S.'nin işyerine baskın düzenledi. Baskında, Mardin'den kiralanmak suretiyle çalınan lüks araç ele geçirildi. Aracın K.A. adlı kişi tarafından M.B.S.'ye 4 bin 300 TL karşılığında satıldığını belirleyen polis, M.B.S, K.A., G.A. ve A.G.'yi gözaltına aldı.

K.A.'nın üzerinde yapılan aramada 4 ayrı sahte kimlik ve sürücü belgesi çıktı. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren polis, K.A.'nın 14 yıldır 13 ayrı ilin mahkemesi tarafından 'dolandırıcılık, resmi ve özel belgede sahtecilik, hileli iflas, hırsızlık' gibi suçlardan dolayı arandığı belirlendi. K.A.'nın, yakalanmamak için hepsinin üzerinde kendi fotoğrafı bulunan 4 ayrı sahte kimlikle dolaştığı ortaya çıktı. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalınan lüks aracı oto kiralama firmasına teslim etti. Gözaltına alınan 4 kişi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.