Bankaların kara listesinde yer almayan vatandaşlar adına oluşturduğu sahte kimliklerle, bankalardan kredi çeken "Binbir Surat" lakaplı Duran Çakallar , polisin uzun süren çabaları sonucunda yakalandı. Polisin yaptığı 3 aylık çalışma sonucunda yakayı ele veren Çakallar'ın, banka şubelerine parayı almak için her gittiğinde farklı bir kılığa büründüğü ve yolla 60 bin lira kredi çektiği belirlendi.

TAŞINACAKKEN YAKALANDI

Her şey Emre A. adlı bir vatandaşa, özel bir bankadan açılan telefonla ortaya çıktı. Banka yetkilisi Emre A.'ya, "Çektiğiniz kredinin geri ödemesini zamanında yapmadınız" diye uyarıda bulundu. Emre A., kredi çekmediğini, bir yanlışlık olduğunu anlatmaya çalıştı ama banka yetkilisini ikna edemedi. Kısa süre sonra başka bankalardan da talihsiz vatandaşa benzer telefonlar gelmeye başladı. Hemen ilgili banka şubelerine başvuruda bulunan Emre A., birinin kendi adına 2 farklı bankadan 17 bin 500 lira kredi çektiğini ve 60 bin lira kredi çekme teşebbüsünde bulunduğunu öğrendi. Emre A.'nın şikayeti üzerine devreye Mali Şube Polisi girdi.

3 SABIKA KAYDI DAHA VAR

Yaklaşık 3 ay boyunca konuyla ilgili çalışma yapan Mali Şube dedektifleri nitelikli dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik ve adam yaralama suçundan hakkında 3 sabıka kaydı bulunan Duran Çakallar ismine ulaştı. Piyasada "Binbir Surat" lakabıyla bilinen Duran Çakallar'ı yakalamak için polis yoğun uğraş verdi. Yakalanmamak için sürekli adres değiştiren Çakallar, yeni bir eve taşınmak üzereyken son anda yakalandı. Üzerinden kimlik çıkmayan zanlı, uzun süre Duran Çakallar olmadığını iddia etse de, polisi ikna edemedi. Gözaltına alınan zanlı çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

300 BİN LİRA DAHA ÇEKECEKTİ...

Duran Çakallar'ın, 9 farklı kişi adına bankalardan 60 bin lira kredi çektiği belirlendi. Çakallar'ın bankalardan çekmeye teşebbüs ettiği 300 bin liralık kredi de polisin çalışmasıyla önlenmiş oldu. Polis, yaptığı çalışmalarda Çakallar'ın bankaların kara listesinde yer almayan vatandaşların bilgisini, para karşılığında satın aldığını belirledi. Bilgileri gönderen 2 kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

SABAH GAZETESİ