Balyoz planını ortaya çıkaran Gazeteci Baransu için “Harp okulunun meydanında ipe asmazsam şerefsizim” dedi. Gültan Kışanak ile BDP eski il başkanı arasındaki telefon görüşmesiyle deşifre olan CHP, MHP- BDP ittifakı konusunda çarpıcı bir gelişme yaşandı. Binbaşı N.E’ye ait olduğu iddia edilen yeni bir ses kaydı internete düştü. Binbaşı, “AKP’ye değil BDP’ye oy verin” diyor. CHP-MHP ve BDP ittifakına yönelik tartışma büyürken bir binbaşıya ait olduğu iddia edilen skandal sözler internete düştü. Erzincan’da görevli olduğu belirtilen Binbaşı, “BDP bile bunlardan daha az tehlikeli. AK Parti’ye oy vereceğinize BDP’ye verin” diyor. Bu sözlerin sahibinin İrticayla Eylem Planı’nı Erzincan’da uygulamaya koyduğu iddiasıyla bir dönem tutuklu olarak yargılanan Erzincan Jandarmaİstihbarat Şubesi eski Müdürü BinbaşıN.E. olduğu iddia edildi. 
 
KURUMDAN AK PARTİ’YE OY YOK
 
Ülkenin rejim değişikliğine gittiğini ileri süren Binbaşı N.E. “Daha iyisi miyisi kalmadı” diyor. ‘Haber7.com’ internet sitesinde yayımlanan kayıtlara göre Binbaşı, şunları kaydediyor: “Şu anda BDP bile bunlardan daha az tehlikeli. En azından söylemlerini sadece televizyondan dinleyenler,Kürtmilliyetçiliğidir yapılan, diyor.Ama bunların yargı metodu tamamen rejim değiştirmek üzere. Şeriat getirmek üstüne. Bunlara vereceğimoyu BDP’ye vermeyi tercih ederim. Açıklıkla söylüyorumBDP’ye vermek kesinlikle bunlardan daha iyi. Şu an kurumda AKParti’ye verilmeyecek.” 
 
DAHA ÖNCE NE İSTENSE ALINIYORDU 
 
Binbaşı, TSK’nın hiçbir talebinin hükümet tarafından kabul edilmediğini de ileri sürüyor. N.E, şöyle devam ediyor: “Bu hükümet kesinlikle silahlı kuvvetlere ölüyorum dese bir enjektör damlasıyla bir yudum su vermez. Daha önce ne isteniyorsa alınıyordu. Eski hükümetler döneminde gerektiğinde silahlı kuvvetler talep ediyor. Silahlı kuvvetler tazminatı olsun, asayiş tazminatı olsun talep edip ekstra zamalabiliyordu. Ama bu hükümet döneminde yapılan tüm zamtaleplerinin hepsi geriye döndü. Bununla ilgili emir bile çıktı.”
 
Adım adım işbirliği
 
CHP’nin Hakkari mitingine BDP destek verdi. Diyarbakır’da kepenkler açıldı. CHP’nin Diyarbakır adayı Salih Sümer, PKK’lıların öldürülmesi üzerine ilan edilen yasa katılarak seçim bürosunu kapattı. MHP’deki kaset skandalının ardından terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı’ndan sürpriz destek geldi. MHP’li Mehmet Ekici de “Fikir ahlakları, namusları var” diyerek jest yaptı. Ardından BDP’nin özerklik projesine CHP ve MHP’nin Çanakkale adayı Füsun Koroğlu destek verdi. Son olarak Elazığ’da BDP’lilerin AK Parti’nin 5-0 yapmaması içinMHP adayına oy verilmesine ilişkin ses kaydı ortaya çıktı.
 
‘Baransu’yu meydanda asmazsam şerefsizim’
 
Binbaşı N.E, darbe planları ile ilgili haber yapan gazeteciler hakkında tüyler ürperten ifadeler kullanıyor. “Bir şekilde bazı adamları çok sıkı takip etmemiz lazım” diyen Binbaşı dışarıdaki birtakım insanları izleyemediklerinden yakınıyor. Binbaşı, ardından şöyle konuşuyor: 
 
BUNUN BAŞKA YOLU YOK
 
“En şey kim mesela Mehmet Baransu. Koca Türkiye’de Uğur Dündar, Mehmet Ali Birand gitti, Ali Kırca gitti. Pazar günleri bir program sunuyor Ruhat Mengi de. O gitti bu gitti b..tan bir adam olan Mehmet Baransu mu kaldı. Her belge ona gidiyor. Burada bir pislik var. Hiç olmazsa gazetelerin her birini takip edemiyorsun o adamı takip et. Onu al ondan sonra yemin ediyorum harp okulunun omeydanında ipe asmazsam şerefsizim. Bulup bak ibreti alem olsun diye böyle bir ceza vermek lazım. Bunun başka yolu yok.”
 
Cihaner olmasa içerideydik
 
Bir dönem ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’ davasında tutuklandığını hatırlatan Binbaşı, “Davada 16 kişiydik tamamı serbest” diyor. Aynı davada yargılanan Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulunuyor: “Bizdeki en büyük şey İlhan Cihaner başsavcının bizimle olması. Yoksa sadece silahlı kuvvetler mensubu olsaydık asla dışarıda olamaz, içeride devam ederdik. 3-4 yıl kesin kalırdık. Belki daha fazla, bizdeki en büyük şans diyelim, başsavcının bizimle yargılanması.”
 
Başkan itiraf etti: Gültan Kışanak’a yorumumu aktardım
 
BDP eski eş Genel Başkanı Gültan Kışanak’ın ‘yalanladığı’ ses kaydı, görüşmenin diğer muhatabı tarafından doğrulandı. BDP eski İl Başkanı Baki Yıldırım, konuşmanın tarihini hatırlamadığını belirtirken, “Ben olmayabilirim. Konuşmanın bana ait olduğu varsayılırsa, o esnada birşeye kızmış da olabilirim ve bu sözleri söylemiş olabilirim. İl başkanı olmayan ve yalnızca kendisini temsil eden bir insanın yorumlarını aktarmasından daha tabii ne olabilir” ifadelerini kullandı. Yıldırım, bu yorumların partisiyle hiçbir ilgisinin bulunmadığını, sadece kendisini ilgilendirdiğini dile getirdi. Ses kaydının internete düşmesinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tutan Yıldırım, suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. 
 
MHP: DESTEĞE SAYGI DUYARIZ 
 
Bu arada MHP İl Başkanı Behçet Susmaz, BDP’nin MHP’yi destekleme ihtimalinin yüzde sıfır olduğunu ileri sürdü. Susmaz, “BDP’li vatandaş şayet MHP’yi desteklemek isterse elbette saygı duyarız. Onlara bize oy vermeyin diyemeyiz” şeklinde konuştu.
 
Muhalefet aynı değirmene su taşıyor
 
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu: Çok garip bir şey değil. Neden? Çok açık söylüyorum. CHP ile BDP kol kola. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Hakkari’ye gitti, tamamen BDP’liler destekledi. CHP; MHP ve BDP 3'ü de aynı değirmene su taşıyan partiler. CHP Hakkari’de başka konuşuyor, özerklikten bahsediyor. Batıda başka konuşuyor.
 
İlk defa yaşanıyor
 
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ: Bu seçimlerde ilk defa yaşanan olaylarla karşılaşıyor Türkiye. AK Parti’yi yeniden iktidar yapmamak için ilginç ittifaklar ortaya çıkıyor. Milletimiz bunları görüyor. 12 Haziran’da gereken dersi sandıkta verecektir.
 
Operasyonel bir ortaklık
 
Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mazhar Bağlı: Bu ittifakın tek bir hedefi var. AK Parti’yi zayıflatmak. Düşmanımın düşmanı dostumdur siyasetinin ötesinde bir işbirliği. AK Parti’nin Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğu elde etmesini önlemeye yönelik, sabote etmeye yönelik. Bu ittifak spontane gelişen değil, operasyoneldir. Ergenekoncuların Öcalan ile ilgili söyledikleri ortadadır. Elazığ’da ortaya çıkan BDP’nin MHP’ye desteği ortadadır.
 
bugün