Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimde en çok İzmir'de alınacak sonuçları önemsediğini "Benim gözüm kulağım İzmir'de olacak" sözleriyle meydanlarda telaffuz etmişti.
 
Demokratik tutumu, bakanlığındaki devrim niteliğindeki icraatları ve sevilen kişiliğiyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın İzmir'den aday gösterilmesi isabetli birseçimoldu.
 
Bakan Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ı mahcup etmedi ve AK Parti'nin daha önceki seçimlerde geride kaldığı İzmir'de büyük oy artışı sağlayarak seçimin en başarılı bakanı oldu.İzmir2. bölgeden 1. sıra adayı olan Yıldırım, AK Parti'nin 2007 seçimlerinde aynı bölgede yüzde 35.83 olan oy oranını yüzde 44.21'e taşıdı.
 
Şanlıurfa, Kırıkkale, Bursa gibi diğer bakanların aday gösterildiği şehirlerdeki başarı AK Parti'nin 9 yıllık icraatlarının seçmen nezdinde onay görmesi olarak yorumlanırken; İzmir'de elde edilen başarı ise 'sahil kesimleri' olarak nitelendirilen ve yaşam tarzı, laiklik gibi hassas kriterleri göz önünde bulundurarak oy kullanan seçmenin, Binali Yıldırım tarafından ikna edilebildiği şeklinde değerlendirildi. İzmir seçim sonuçları, AK Parti'nin yerel seçimlerde kentin büyükşehir belediye başkanlığını alacağına yönelik beklentilerini de kuvvetlendirdi.
 
Yine İzmir'den aday gösterilen Kültür ve Turizm BakanıErtuğrul Günayda AK Parti'nin bölgedeki bir önceki oy oranı olan yüzde 35.07'yi yüzde 43.21'e taşıdı ve seçimin ikinci başarılı bakanı oldu