Yıldırım, İstanbul'da yaşayan Balkan Göçmeleriyle Gaziosmanpaşa'daki  Paşa Köşkü'ndü düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Burada konuşan Yıldırım, Balkanlar'dan gelenlerin Evlad-ı Fatihan ve  acılı göçlerin torunları olduğunu söyledi.

Balkanlara gidilirken de gelinirken de büyük zorluk ve acıların  yaşandığını anlatan Yıldırım, "Hele Balkan Savaşı göçümüz, tam bir dram  manzarasıydı. Bir milyon 500 bin insanımızın ancak 600 bini kadarı Anadolu'ya  gelebildi. Daha sonraki göçler anlaşmalı oldu ama yine de dedelerimiz,  ninelerimiz yanlarından birkaç parça hatıra eşyadan başkan bir şey getiremediler.  Sizler, Anadolu'da, İstanbul'da bu hatıralarla büyüyen insanlarsınız. Kökleriniz  Baklanlarda, aklınızın, yüreğiniz bir parçası da orada. Balkanlar genelinde şu  anda bir milyon civarında soydaşımız yaşıyor. Bizim de yüreğimiz onlarla birlikte  atıyor. Eğer onlar, mutlu, güvenli ve huzurlu ise bizler de mutlu oluruz." diye  konuştu.

BİLGE KRAL, ERDOĞAN'A "BOSNA SANA EMANET" DEDİ

Yıldırım, Kuzey Makedonya'yı tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bosna Hersek'in 'Bilge Kralı' merhum İzzet Begoviç, vefat etmeden  kısa bir süre önce Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, 'Bosna sana emanet' dedi. Bu sebepten, Bosna bize sadece ecdat yadigarı değil. Aynı zaman da  Bilge Kralın da emanetidir. Şu anda, Balkan ülkeleriyle iyi ilişkilerimiz var. Bu  ilişkileri iyi şekilde sürdürmeye gayret gösteriyoruz.  Cumhurbaşkanımız tekrar  Bosna'da bir dram yaşanmaması için büyük bir gayret gösteriyor. Bir yandan  Sırbistan, diğer yandan Hırvatistan'da kurduğu iyi ve sıcak ilişkilerle bölgenin  huzuru, barışı ve güveni için büyük gayret sarf ediyor. Ne yazık ki, Balkanları  dizayn etmeye çalışan bazı ülkeler var. Mezhep ayrışmasını tekrar körüklemek  isteyenler var. Bu yaşanan acılar, tekrarlansın diye gayret gösterenler var. Ama  Türkiye Cumhuriyeti olarak, biz daima Balkanlarda yaşayan Evlad-ı Fatihanların  huzur, barışı ve geleceği için bugüne kadar ne yaptıysak, aynı şekilde bundan  sonra tiziz bir çalışma içinde olacağız."

Türkiye'nin Balkanlar'daki tarihi eserlerin ihyası için çalışmalar  yürüttüğünü aktaran Yıldırım, "Bu çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz.  Binali Yıldırım, ismi Türkiye'de nasıl biliniyorsa, inanıyorum, Balkanlar'da da  öyle biliniyor. Balkanların kalbi de İstanbul'da atıyor. Gazi Mustafa Kemal  Atatürk başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyetin kurucularının çoğu Balkan  Türkleridir. Sizler, bu ülkenin öz evlatlarısınız. Bu şehirde yaşayan tüm  kardeşlerimize belediye başkanı olmak niyetiyle yola çıktık. Sizlerin desteğiyle  eğer bu sorumluğu alırsak, İstanbul'a hizmet ederken yine birlikte çalışacağız.  Arnavutların bir sözü var: Besa bes. Yani 'sözüm söz.' Bu söz, büyük yemindir.  Çekten, senetten daha önemlidir. Bir kişi 'besa bes' dediğinde kelle gider ama  söz yerine gelir. Ben de size 'besa bes' diyorum. Binali Yıldırım sözü veriyorum.  İstanbul'da huzur içinde, ortak akılla ve gönül belediyeciliği anlayışıyla hizmet  edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"HİZMETİ, HERKESE EŞİT ŞEKİLDE GÖTÜRECEĞİZ"

Din, inanç, etnik köken ayrımı gözetmeden hizmeti herkese  ulaştıracaklarını kaydeden Yıldırım, "Hizmeti, herkese eşit şekilde götüreceğiz.  Objektif, şeffaf olacağız. Harcamalarda da israftan kaçınacağız. Hizmet verirken,  mahalleleri, sokakları birbirinden ayrı tutmayacağız. 'Falanca partiye daha fazla  oy çıktı, oraya az hizmet götürelim' gibi bir anlayış bizde hiç yok, olmadı,  bundan sonra da hiç olmayacak. Bir prensibim var: Hizmette siyaset olmaz. Hizmet,  insan içindir. Nerede bir insan varsa, hizmet mutlaka onun ayağına gitmelidir.  'Sizden, bizden, o partiden, bu partiden' ayrımı çağ dışıdır. İstanbullunun  hakkını İstanbulluya vereceğiz. İstanbul'u daha çok üreten, daha kolay yaşanılır,  trafik sorunu büyük ölçüde çözülmüş, ışıl ışıl ve mutlu insanların yaşadığı bir  şehir haline getireceğiz. Bunu söylerken, afaki söylemiyorum. Arkamızdaki 16 yıla  bakın. Türkiye'nin her yerine gidin. Orada yaptığımız hizmetleri göreceksiniz."  şeklinde konuştu.

Gaziosmanpaşa için hayata geçirilecek projeleri hakkında bilgi veren  Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"3 gün sandığa gideceğiz ve karar vereceğiz. Pazar günü söz de sizin  karar da sizin. Vereceğiniz oylarla İstanbul ve Gaziosmanpaşa'nın geleceğine yön  vereceksiniz. İstanbul'un emin ellerde olması Balkanlardaki kardeşlerimizi  yakından ilgilendiriyor. Sizler oy kullanırken hem İstanbul'un geleceğini hem de  atalarımızın, dedelerimizin aziz hatıralarının olduğu, şehirlerimizi  düşüneceksiniz. Nasıl bir İstanbul'da yaşamak istediğinize karar vereceksiniz.  Bizler de şüphesiz sizin iradenize tabiyiz. Vereceğiniz kararın hem İstanbul hem  de Gaziosmanpaşa için hayırlı olsun."

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İzmir  Milletvekili Rıfat Sait de kısa birer selamlama konuşması yaptı.

Toplantıya; Kosova Eski Bakanı Mahir Yağcılar, Kuzey Makedonya Devlet  Bakanı Elvin Hasan, Kuzey Makedonya Türk Demokratik Birlik Partisi Genel Başkanı  Vecan İlyas, Kuzey Makedonya Milletvekili Yusuf Hasani, AK Parti Gaziosmanpaşa  İlçe Başkanı Serkan Acar, eski milletvekillerinden Hüseyin Bürge ve Harun Karaca  katıldı.

Program keçeden yapılan Balkanlara özgü bir takkenin İBB Başkan Adayı  Binali Yıldırım'a hediye edilmesi ve birlikte fotoğraf çekimiyle sona erdi.