Belediye, yıkımların binanın tamamını değil genellikle depo, duvar, garaj gibi eklentileri kapsadığını açıkladı.

İstanbul"da geçen ay yaşanan sel felaketinin ardından Başakşehir"den başlayarak Bağcılar, Küçükçekmece ve Bahçelievler"den geçerek Bakırköy"den Marmara Denizi"ne bağlanan Ayamama Deresi üzerinde bulunan 108 bina için yıkım kararı çıkmıştı. Geçtiğimiz hafta dere yatağı içinde depo, müştemilat, otopark gibi 53 kaçak yapıya sahip olan 25 firmaya tebligat gönderen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, geri kalan firmalara da tebligatların önümüzdeki günlerde gönderileceğini belirtti. Yetkililer, binaların tümünün yıkımının sözkonusu olmadığının altını çizerken, bu binaların bazı kısımlarının yıkılabileceğini açıkladı.

"Tebligatsız da yıkılabilir"

Buna göre Holiday Inn Airport Otel"in sadece Ayamama Deresi kenarına yaptığı istimlak duvarı için yıkım kararı verilirken, Intergum Gıda"nın Arıtma Tesisi"nin, CargoTurk"ün ise dere yatağına taştığı tespit edilen Transfer Merkezi"nin boşaltılması talep edildi.

Belediye yetkileri 108 binanın 775 sayılı yasa kapsamına girdiğini ve tebligat yapılmadan yıkılabileceğini belirtirken, “Tamamı yıkılacak bir bina ya da işletme de tespit edilmedi. 108 tespit arasında binaların müştemilatı, depo, garaj, otopark, duvar, güvenlik kulübesi, otomobil yıkama alanı, dışarıya yapılan lojman, tesisleri bulunuyor” dedi.

Bazı şirketlerin haberi yok

Ayamama Deresi kenarında bulunan Sancak Spor Tesisleri yetkilisi Musa Sancak, yıkılacak yerlerin ana binalarıyla ilgisi olmadığını belirterek “Bizim kerestelerimizi koyduğumuz deponun yıkılmasını istediler” dedi. Selden en fazla zarar gören firmalardan Evkur yetkilileri ise şu ana kadar tebligat gelmediğini belirtti. İstanbul Mensucat yetkilileri de tebligatla ilgili bilgilerinin olmadığını kaydetti./vatan