Pakistan"ın Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan bölgesini denetimi altında tutan Pakistan"daki Taliban"ın Emiri Beytullah Mesud (39), ABD"yi kalbinden vurmakla tehdit etti. Afganistan"daki Taliban"ın Başkanı Molla Ömer tarafından Veziristan Emirliği"ne atanan Mesud, ABD Başkanı Barack Obama"nın Pakistan ve Afganistan Özel Temsilcisi, kıdemli diplomat Richard Holbrooke tarafından, “korkunç bir kişi” olarak nitelendi. Uzun saçları ve örtülü yüzüyle bu izlenimi pekiştiren Beytullah Mesud, Pakistan ve ABD için El Kaide"nin lideri Usame Bin Ladin kadar tehlikeli terör lideri ilan edildi ve başına 5 milyon dolar ödül kondu.

Halk seviyor
2004 yılında küçük bir aşiretin reisiyken Pakistan ordusuna saldırılar düzenleyerek adını duyurmaya başlayan Beytullah Mesud, 2005"te Pakistan hükümetiyle bir barış anlaşması yaptı ve savaşçılarına verilen zararları karşılamak üzere 500 bin dolar tazminat aldı.
Bu başarısı Mesud"un Pakistan Talibanı içinde hızla yükselmesini sağladı.
Pakistan devleti ve ABD tarafından terörist diye nitelenmesine karşılık Mesud, halk içinde sevilen bir figür olarak ortaya çıkıyor. Adi suçluları sokak lambası direklerine asarak, “adalet dağıtan” Mesud, yakında infaz edeceği düşmanlarına bin rupi kefen parası göndererek korku salıyor. Beytullah Mesud"un adı, 2007"de öldürülen Pakistan"ın eski başbakanlarından Benazir Butto suikastına da karışmıştı.

Milliyet