MEKSİKALI UYUŞTURUCU BARONU EL DIEGO’DAN KORKUNÇ İTİRAF
 
‘El Diego’ lakaplı baron “Bin 500 kişinin ölüm emrini verdim” dedi.
 
Meksika’da uyuşturucu savaşlarının başkenti olan Ciudad Juarez kentinde etkili olan La Linea kartelinin başındaki isim Jose Antonio Acosta Hernandez (33) cumartesi günü, ülkenin kuzeyindeki Chihuahua şehrinde ele geçirildi. Ülkedeki uyuşturucuyla bağlantılı pek çok cinayetin sorumlusu olarak gösterilen Hernandez’in lideri olduğu kartel, geçen nisanda kentteki ABD konsolosluğunda çalışan bir kadını ve eşini otoyolda infaz edince hem FBI hem de Maksika ordusu baronun yakalanması yönündeki çalışmalarını yoğunlaştırdı.
 
ABD’de yargılanabilir
 
Polis, bodyguardı ile birlikte ele geçirilen Hernandez’in operasyonu ile ilgili bilgi vermezken, ‘El Diego’ lakaplı baronun fotoğraflarını ve itiraflarını basınla paylaştı. Eski bir polis olan zehir taciri, güvenlik güçlerine işlediği suçları büyük bir soğukkanlılıkla itiraf etti. Polise “Bin 500 kişinin ölüm emrini verdim” diyen El Diego, geçen yıl yaşanan elçilik saldırısı ve 2010’un ocak ayında 15 gencin öldüğü bir doğum günü partisine düzenlenen bombalı saldırıyı da üstlendi.
 
Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon, dün Twitter üzerinden yolladığı mesajla, “El Diego’nun yakalanması Meksika polisinin en büyük başarılarından biri. Ülkedeki uyuşturucu kartelleriyle yaptığımız savaşta en büyük zaferlerden birini kazandık” dedi. Hernandez, ABD’nin Teksas eyaletinde El Paso kentindeki bir hapishanede çalışan bir kişiyle hamile karısını öldürttüğü için ABD’de yargılanabilecek. El Diego’nun idamla yargılanması bekleniyor.