BİLSEM sınav sonuçları ne zmaan açıklanacak? Bu soru grup tarama uygulamalarının bitimine 2 gün kala gündeme yavaş yavaş geliyor. 24 Mart'ta son bulacak olan taramaların ardından ise yoğun bir şekilde aratılacak. İşte konu hakkındaki ayrıntılar...

BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Grup tarama uygulama sonuçları 29 Mart 2019 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinde açıklanacaktır. Sonuçlar öğrencin T.C. kimlik numarası ile öğrenilebilecektir.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME

Bireysel Değerlendirme ve Sonuç Açıklama Grup tarama uygulama sonuçları açıklandıktan sonra Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenen puan barajını geçen öğrenciler yine yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonları tarafından MEBBİS/BİLSEM İşlemleri modülü üzerinden yer, tarih ve saat bilgileri belirtilerek randevu verilecektir.

Bireysel değerlendirmeler genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik yetenek alanlarında ayrı ayrı yapılmaktadır. Bireysel değerlendirme aşamasında Bakanlık tarafından belirlenen puan barajını geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine yerleşmeye hak kazanacaktır.