Mark Zuckerberg tarafından 11 Eylül 2006 yılında kullanılan Facebook kısa sürede tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından yanıt buldu, ve kullanılmaya başladı. Şuan tüm dünyada aktif olarak kullanılan, sosyal ağlar arasında en çok rağbet görenlerden birisi diyebiliriz.

Hayatımızın bir gölgesi haline gelen Facebook'u kullanırken nelere dikkat ediyoruz? Güvenlik açısından aldığımız önlemler bulunuyor mu? Siz bu konuda ne kadar dikkatlisiniz? "-Nerden başlayacağım mı diyorsunuz?" o zaman bu konumuz sizler için...


Video Sitelerinde İzlediğiniz Videoların Otomatik Paylaşmasını Kapatmak

1- Önce buraya tıklayın.

2- Malum video sitesinin yanındaki düzenleye basın.

3- Benim adıma paylaşım yazan yeri sadece ben yapın.

Artık duvarınızda paylaşsa bile sizden başka kimse izlediğiniz videoları göremeyecek. Ayrıca arkadaşlarınızın paylaştığı bu içerikleri görmemek içinde videonun yanındaki ok’a tıklayıp “…’den gelen tüm haberleri gizle”yi tıklayın ve işlemi tamamlayın...

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silmek

Hepimizin yıllardır kafasına takılan ve uğraşmaya gerek duymadığımız ama sinir edici konulardan biridir aslında bu. Üşengeçliktir aslında etkili olanların başındaki... Dondurup bırakmışızdır.

İşte Facebook'umuzu kalıcı olarak silmenin yolu:

Facebook hesabınız tarayıcınızda açık iken https://ssl.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account bu linke tıklayın ve "Gönder" tuşuna basın.

*Uyarı: Bu işlemden sonra geri dönüş yoktur yüklediğiniz paylaştığınız herşey kalıcı olarak silinir.

Facebook’ta İki Mesaj Kutunuz Var Ve Büyük İhtimalle İkincisinden Haberdar Değil veya Kullanmıyorsunuz!

 

Facebook kullananların hemen hemen yarısından fazlasının bilmediği bir durum daha var, o da bildiğimiz mesaj kutusundan iki tane olmasıdır. Normal olarak arkadaşlarımızla kullandığımız mesaj kutusunun haricinde, dışarıdan gelen mesajların harici olarak tutulduğu bir kutu daha mevcut.

Bu kutuda daha önce hiç görmediğiniz, okumadığınız dopdolu bir kutu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.Bu mesajları gönderenler sizin henüz arkadaş listenizde bulunmayan bir tanıdığınız olabilir, ya da mesaj arkadaşlarınızdan birinin kurduğu bir Facebook grubundan gelebilir.

Gitmek için: Ekranın solundaki “Mesajlar” linkine tıklayın. Bastıktan sonra “diğer” alt başlığı ortaya çıkacaktır. ‘Diğer’e tıklayarak gizli mesajlarınızı görebilirsiniz. Burada genelde hayran sayfalarından gelen önemsiz mesajların bunulması doğal ancak arada kaçırdığınız önemli bir mesaj olabilir.

*Facebook'un bu tarz bir kategorizeye gitmesi kullanıcılar için büyük bir kolaylık diyebiliriz.

Ben bu sayfaya ne zaman ve nasıl üye oldum, hatırlamıyorum mu diyorsunuz?

Facebook kullanıcılarının çoğu yaşamıştır bunu, arabesk dinleyen bir kardeşimiz bir anda Rock müziklerinin paylaşıldığı bir grubun üyesi olabiliyor, veya müstehcen gruplarla karşı karşıya kalabiliyoruz... Bu nasıl mı oluyor?

Profili Sayfa Yapmak: Bazı kişiler, özellikler adminler sahte bayan kullanıcı adlarıyla yeni bir profil açıyorlar sonra, hesabı 5000 yapıp burdan sayfalarını facebook sayfasına çeviriyor. Bir anda profilin ekli arkadaş grubu, yeni oluşan sayfanın üyesi olmuş oluyorlar...

*Dikkat: Bu tarz durumlardan kurtulmak için, "fake" hesapları arkadaş grubumuzdan çıkaralım. Ayrıca dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da sakın bu yöntemi denemeyin, geri dönüşü olmayabiliyor.


Toplu mesajlar canınızı mı sıkıyor?

Çoğu kişi bu tarz durumlara maruz kalıyor, genellikle reklam amaçlı atılan toplu mesajlar her Facebook kullanıcısının canını sıkan durumlardandır. Böyle mesajlardan kurtulmak için mevcut mesajın sağ üstündeki işlemlere tıklayıp “Konuşmadan Çık”a basmanız yeterlidir. (Bilmeyen arkadaşlarımız için)

Facebook uygulama davetlerinden sıkıldınız mı?

"Facebook’ta arkadaşlarınız yolladığı davetlerden sıkılanlar buraya tıklayıp fareyi gelen davetin üstüne getirip çıkan “x” e bassın.Sonrasında çıkan 3 seçenekten biri olan “…. uygulamasını engelle?” ye basın ve onaylayın.Artık bu uygulama sittin sene karşınıza çıkmayacak."

Facebook Zaman Tüneli'nde bir kaç hamle ile arkadaşlarınız olmayan kişilere iletilerinizi engelleyin!

Zaman tüneli Facebook için çıktığı günden beri, kullanıcıların baş belası haline geldi adeta... Giren çıkamıyor, çıkan tekrar girmek istiyor, giren sorunlar yaşıyor ve uzuyor gidiyor... Zaman tüneline giren kullanıcıların aslında farkında olmadığı, olup ta önlemini alamadığı bir durum var, o da zaman tünelinde herkes tarafından görülen iletiler. Buna önlem almak için, tek yapmanız gereken Gizlilik Ayarlarındaki “Eski Gönderilerinin Hedef Kitlesini Sınırla” kısmını kullanmak ve zaman tünelinin olumsuz yanını ıskartaya çıkartmak “Eski Gönderilerini Kimlerin Görebileceğini Yönet” kısmına basıp onaylayınca artık arkadaşınız olmayanlar paylaşımlarınızı göremeyecek.