Baba Mehmet Ataş, ilköğretim 8. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Mehmet Can Ataş isimli oğlunun, 31 Temmuz günü duş aldıktan sonra oyun oynamak için bilgisayar başına geçtiğini belirterek, "O sırada ben de bilgisayarın hemen yanında uyuyordum. Ses gelmesi üzerine baktığımda oğlum yerde hareketsiz yatıyordu. Hemen ambulansı arayarak Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdük. Doktor elektrik çarpmasından oğlunun bu hale geldiğini söyledi. Oğlum hastanede sadece nefes alıyor. Ne konuşuyor, yürüyor ne de görüyor" dedi.


Ataş, "Bilgisayar başında elektrik çarpmasının olup olmayacağını araştırdım. Eve bir elektrikçi getirdim. Evin tesisatına baktı ve topraklama sistemi olmadığı için bütün sistemde elektrik kaçağı olduğunu tespit etti. Kaçak olduğu için elektrik cihazlarına ıslak bir şekilde dokunulduğu zaman elektrik çarpacağını söyledi. Ev çok eski olduğu için bütün bunlar başımıza geldi" diye konuştu.

Mehmet Can'ın gözünün önünde eridiğini ancak bir şey yapamadığına dikkat çeken Baba Ataş, en çok hayatını birleştirdiği iki kişinin yaptığı vefasızlığının zoruna gittiğini anlatarak, "Ben 2001 yılında ilk eşim olan Sevcan'dan ayrıldım. Bu eşimden iki çocuğum oldu. Onlardan biri şimdi 18, diğeri ise 13 yaşında. Elektrik çarpan Mehmet Can oğlum ilk eşimden. Elektrik çarptıktan sonra eşimi, kızım arayıp kardeşine elektrik çarptığını ve durumunun çok kötü olduğunu söyledim ancak öz annesi oğlunu görmeye gelmedi. 8 yaşındaki çocuğum annesi ikinci eşim Elif ise oğlum bu hale geldikten sonra 'oğlun yatalak kalacaksa ben ona bakmam' dediği için onunla da ayrıldım. Şimdi kızımla birlikte oğlumu hayatta tutma mücadelesi veriyoruz" dedi.

Oğlunu elektrik çarpmadan önce bir kahvehanede çalışarak evini geçindirdiğini ancak şu anda çalışamadığını belirten Ataş, "Devlet bana çocuklarımdan dolayı ayda 400 TL para veriyor. Önce bu parayla geçiniyorduk. Ama oğlum bu hale geldikten sonra haftada 250 TL masrafı çıkmaya başladı. Bu nedenle maddi olarak çok zor durumdayım. Bugün oğlumun yaşama tutunması için bir makine aldım. Cebimde dolmuş param bile yok. Artık ne yapacağımı bilmiyorum hem oğlum gidiyor hem de cebimde param yok" dedi.