Bu yıl 3.sü düzenlenen Aydın Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları günü ADÜ Uygulama oteli toplantı salonunda gerçekleşti.
Hekimlere yönelik düzenlediği Aydın Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Gününde; alerji, nefroloji, yenidoğan, kardiyoloji, nöroloji, hematoloji ve onkoloji bilim dalları ile ilgili temel konularda bilgi alışverişi yapıldı.
Türkiye Milli Pediatri Derneği Aydın Şube Başkanı ve Adnan Menderes Üniversitesi Çocuk Nefrolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferah Sönmez, 3.sü gerçekleştirilen Aydın Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Gününün geleneksel hale gelmesinden mutluluk duyduğunu belirterek; “Değişik alanlarda çalışan ortak amacı olan çocuk sağlığı bölümünde hizmet eden hekimlerimizi bir araya getirerek, temel bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Muğla, Denizli, Isparta ve İzmir"den gelen birçok hekim arkadaşımızla çocuk hastalıkları konusunda tartışıp birbirimizi aydınlattık. Ayrıca Aydın İlinde "Birinci Basamak Sağlık Kuruluşlarında Çocuklarda Kan Basıncı İzlemi" konulu projenin uygulanması ile ilgili son değerlendirmelerimizi de yaptık” dedi.
1989 yılında Birleşmiş Milletler genel Kurulu tarafından kabul edilen ve bizim de taraf devlet olduğumuz Çocuk Haklarına Dair Sözleşmeye göre, On sekiz yaşına kadar her insan çocuk sayılır, her çocuk temel yaşama hakkına sahiptir diyen Sönmez; “ Değişik kulvarlarda , I. II., ve III. basamak sağlık kuruluşlarında, görev yapsak ta bu toplantıya katılan tüm hekimlerin bir ortak yönü çocukların temel hakkı olan sağlıkları ile ilgili olarak çalışmak ve diğer ortak yönü de aynı bölge çocukları için hizmet etmektir. Bu hizmetin daha iyi bir şekilde verilmesi ancak hekimler arasında eşgüdümün sağlanması ile mümkündür. Bu eşgüdümlü çalışma da sık sık bilgi alışverişinde bulunarak ve sorunlarımızı paylaşarak daha iyi bir şekilde gerçekleşebilir. İlimizde belli aralarla yinelenen ADÜ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı ve Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile yapılan yenidoğanı canlandırma ve çocuklarda ileri yaşam destek kursları bu tür çalışmalar için güzel örneklerdir.”dedi.
Bu yıl 3.sü gerçekleştirilen Aydın Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Günü"ne Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öner Şavk, Milli Pediatri Derneği Aydın Kurucu Şubesi Kurucu Üyesi Prof. Dr. Gülten İnan, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yenigün, Türkiye Milli Pediatri Derneği Aydın Şube Başkanı ve Adnan Menderes Üniversitesi Çocuk Nefrolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferah Sönmez, Aydın Sağlık Müdürü DR Mehmet Çobanoğlu ve çok sayıda hekim katıldı.
aydınpost haber servisi