Kuşadası'nda Sağlık Grup Başkanlığı bünyesinde geçen yıl kurulan Hasta hakları birimi çalışmalarını sürdürüyor. Hastaların her türlü şikayetlerini değerlendirip, çözüme kavuşturmayı hedefleyen Kuşadası Hasta Hakları Birimi Sorumlusu Dr. Hakan Yurtsev, hastaları bilinçlendirmek için bilgilendirme toplantıları gerçekleştirmeye başladı.
Kuşadası Hasta Hakları Birimi Sorumlusu Dr. Hakan Yurtsev, geçen yıl kurulan birim ile hastaların sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları bulmak için faaliyet gösterdiklerini söyledi. Tüm şikayetlerin kurul tarafından mutlaka değerlendirmeye alındığını anlatan Yurtsev, kendisi dışında kurulda hasta hakları sorumlusu, yetkili sendika temsilcisi ve 65 yaşını geçmemiş sağlık bakanlığıyla ilişkisi bulunmayan bir vatandaş ile belediye encümeninden seçilmiş bir üyenin bulunduğunu kaydetti.
Yaptıkları toplantılar ile vatandaşları hasta hakları konusunda bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi hedeflediklerini kaydeden Dr. Hakan Yurtsev, “Vatandaşlarımız, hasta hakları konusunda her türlü şikayetlerini hastanelerdeki hasta hakları masasına veya internet üzerinden yapabilir” dedi.
İHA